Головне

Українці мають бути вдячні Кравцю. Україна - Косово. Огляд зарубіжної преси

10.10.2016 14:57 5825 0
Українці мають бути вдячні Кравцю. Україна - Косово. Огляд зарубіжної преси

Збірна України здобула першу перемогу у кваліфікації до наступного Мундіалю. "Синьо-жовті" переграли колектив кращих футболістів Косова на номінально домашньому полі - у Польщі, у місті Краків.

Наразі в команди Андрія Шевченка п’ять балів у таблиці про ранги та непогані шанси на високе місце у кваліфікації до Мундіалю-2018.

Чемпіон звернувся до преси країн, які є суперниками збірної України в відборі до ЧС-2018, й готовий поділитися своїми спостереженнями з шановними читачами.

Ресурс Kosovapress дає детальний аналіз матчу. Незважаючи на поразку своєї збірної, кореспонденти цього ЗМІ, схоже, не розчаровані ні результатом, ні грою своєї команди. Ба, навіть більше - журналісти з Косова пишаються своєю командою та налаштовані оптимістично.

"...Футболісти Косова продовжують подорожувати європейським континентом. Цього разу суперником нашої збірної була команда України. Поразка з рахунком 0:3 стала другою поспіль у кваліфікації до Чемпіонату світу-2018. Незважаючи на невдачу, футболісти Косова, хоча це й був справжнісінький розгром, виглядали цілком пристойно, особливо у другій половині матчу (хай і пропустили два голи). Гравці нашої збірної були втомлені після дуелі з Хорватією, але зіграли значно краще, ніж у матчі в четвер.

Варто сказати, що поліпшення в грі команди стали можливими завдяки змінам, які зробив наставник команди Альберт Буньякі. Перша частина матчу пройшла майже в рівній боротьбі. Проте Фортуна посміхнулася господарям, адже Кравець зумів відкрити рахунок завдяки рикошету від ноги захисника. У другій половині матчу ми побачили цікаву "перестрілку" у виконанні обох команд, проте наша збірна виявилася єдиним постраждалим.

Ми мали немало шансів для того щоби зрівняти рахунок, протягом деякого періоду ми навіть володіли ініціативою на полі, проте покарання за змарновані моменти прийшло від Ярмоленка, який забив другий гол у матчі. Беручи до уваги, те що наша мета - забити гол - не змінювалася, Україна вміло реалізувала простір, який ми їм надали, коли Ротань забив утретє. В кінцевому рахунку збірна Косово провела хороший матч. Хоча наша команда ще є молодою й менш досвідченою, ніж суперник, те, що ми показали в цьому матчі, можна назвати доброю презентацією..." - зазначає видання.

 

Щоденна хорватська ранкова газета Jutarnji List про протистояння України й Косова написала наступне:

"...Українці здобули першу перемогу в кваліфікації до Чемпіонату світу. Рахунок 3:0 говорить сам за себе. Українці мають подякувати Aртему Kрaвцю, який схилив шальки терезів на користь господарів на 31-й хвилині. Цей гол варто вважати ключовим у матчі. Удар нападника прийняла на себе нога півзахисника збірної Косова, проте цей рикошет приємним для воротаря Уйкані аж ніяк не був.

Тим не менше, варто відзначити активність гостей в атаці. Футболісти Косова ледь не скористалися хибами в обороні суперника, й могли зрівняти рахунок, наприклад, на 77-й хвилині, коли гравець гостей Беріша влучив у перекладину. За чотири хвилини після цього Андрій Ярмоленко рахунок подвоїв, а на 87-й хвилині Руслан Ротань ударом здалеку зробив результат остаточним..." - інформує ЗМІ.

 

Провідне турецьке видання про спорт Fanatik теж не залишило без уваги матч України та Косова, зазначивши, що конкурент, збірна України, здобула три очки у матчі з Косовом, перемігши суперника з рахунком 3:0.

"В України м’ячі забили Кравець, Ярмоленко та Ротань. Лише останній не грав у недавньому матчі у Коньї з нашою збірною. Варто сказати, що гра проходила під контролем збірної України. Вельми швидко на сцену вийшов Кравець і зробив рахунок 1:0. Однак після цього українці кілька разів відчували вагомі труднощі. Врешті, на 81-й хвилині зірка Динамо Київ, Андрій Ярмоленко, зробив рахунок 2:0. За шість хвилин Україна забиває останній гол у зустрічі, пізніше Руслан Ротань продемонстрував, як саме правильно бити здалеку. Наразі в України є п’ять балів, в Косово залишилося одне очко..." - зауважує ресурс.

 

Не забуває про улюбленця вболівальників Мілана й італійська La Gazzetta dello Sport . Популярне ЗМІ про спорт наголошує на тому, що наша збірна результатом має бути задоволена, а від Косова відвернулася вдача.

"...У Кракові Шевченко здобуває першу перемогу у кваліфікації до ЧС. Рахунок відкрив Кравець, який використав вільний простір і неуважність захисників збірної Косова. Незважаючи на те, що удар було завдано не з вельми вигідної позиції, Уйкані свою команду не врятував - втрутився рикошет. У другому таймі Бернард Беріша міг повернути історію в інший бік, проте перевірив міцність поперечини. Аж під завісу матчу Україна заспокоїла гру. Проте все могло бути й інакше..." - наголошує видання.

Коментарі ()