Головне

Шевченко: Найкращим подарунком буде здобуття шести очок

03.10.2016 20:55 2091 0
Шевченко: Найкращим подарунком буде здобуття шести очок

Головний тренер національної збірної команди України відповів на запитання журналістів під час прес-конференції у перший день тренувального збору напередодні матчів відбору ЧС-2018 із командами Туреччини та Косова.

Шість очок – найкращий подарунок

Привітавшись із присутніми на прес-конференції журналістами, Андрій Шевченко подякував усім за привітання із 40-річчям. Наставник збірної України зізнався, що команда вже встигла його привітати із ювілеєм, але найкращим подарунком, на його переконання, буде здобуття шести очок у майбутніх матчах кваліфікації ЧС-2018 із командами Туреччини та Косова.

Матч з Косово – у Кракові

Головний тренер збірної України розпочав спілкування із журналістами з двох новин – хорошої та не дуже. Приємна новина стосувалася організації матчу зі збірною Косова на території Польщі, а саме в Кракові.

"Практично завершилася ця епопея з приводу того, де ми гратимемо цей матч. Важливо, щоб наші уболівальники могли приїхати до цього міста та підтримати команду. Добре, що воно знаходиться неподалік від нашого кордону, а значить, нашим прихильникам буде простіше дістатися місця проведення зустрічі", - повідомив він.

Відкладений дебют Циганкова

"А ось неприємною новиною є те, що Віктор Циганков, який провів кілька матчів в основному складі Динамо і відзначився у Лізі чемпіонів, навряд чи зможе нам допомогти у майбутній спарці. У нього виявили пошкодження, тому доведеться довикликати до лав національної команди ще одного гравця", - зазначив Шевченко.

Скоріше за все, за словами тренера, це буде півзахисник луганської Зорі Олександр Караваєв.

Турецький бар’єр

Ключовим завданням "синьо-жовтих" у виїзному матчі із Туреччиною буде подолання "бар'єру місцевих трибун", адже тамтешні уболівальники відомі на всю Європу своєю "гарячою" підтримкою.

"Певно, хлопці хвилюватимуться. Команді важливо бути сконцентрованою з перших хвилин. Цей матч дуже важливий для нас, але і про гру з Косово не потрібно забувати. Це теж досить серйозний суперник", - підкреслив Шевченко фактор трибун.

Найкращі умови, аби проявити себе

З приводу того, кому коуч довірить місце у стартовому складі гостьової зустрічі із турками, Шевченко знатиме напевне вже перед самою зустріччю. Усе залежатиме від того, хто з гравців і в якому фізичному та психологічному стані підійде до майбутньої гри.

"Подивимося на стан кожного. Наразі ми викликали до збірної двох нових гравців. Кожен з них заслужив цей виклик. Важливо, щоб хлопці впоралися, коли вони уперше приїжджають до лав збірної. Тут існують всі умови, щоб відчувати себе комфортно і показувати найкращі якості", - запевнив тренер.

Рівні можливості у кожної команди

Як і перед грою з Ісландією, Андрій Миколайович і досі вважає, що у відбірковій групі "I" зібралися дуже рівні за ігровими якостями національні команди. На його, кожна збірна претендує на вихід до фінальної частини світової першості 2018 року.

"Слабких суперників тут немає. Косово? Про недооцінку цієї команди не може бути й мови", - зауважив Шевченко, слова якого наводить прес-служба ФФУ.

Світлина ФФУ

Коментарі ()