Головне

ЧС-2018. Відбірний етап. Туреччина - Україна 2:2. Нічия зі смаком валідолу

06.10.2016 23:54 31852 0
ЧС-2018. Відбірний етап. Туреччина - Україна 2:2. Нічия зі смаком валідолу

Збірна України під керівництвом Андрія Шевченка поки не може здобути свою першу перемогу. В поєдинку проти Туреччини в Коньї українські футболісти були дуже близькі до цього, проте не змогли втримати переможний рахунок і кінцівку гри вже проводили "на валідолі". Тому нічия 2:2 - не такий вже і поганий результат.

Загалом, українська команда провела в цій зустрічі два різні тайми. В першій половині наші футболісти навіть під тиском турецьких фанатів контролювали м'яч і практично нічого не дали зробити підопічним Теріма. А попереду наші фланги постійно нагнітали обстановку, і це принесло свої плоди.

Після флангової атаки в штрафному збірної Туреччини на 23-й хвилині збили Артема Кравця, і суддя, не задумуючись, вказав на точку. Євген Коноплянка, який, нагадаємо, не забив ісландцям, поступився цього разу місцем Андрію Ярмоленку. І гравець Динамо, відверто, пробив не дуже вдало - воротар турецької команди вгадав і напрямок польоту, і майже накрив м'яч, проте, нашій команді пощастило, і "шкіряний" таки опинився у воротах.

А буквально через дві хвилини Україна змусила "приглушити" 43-тисячну арену Конья Бююкшехір. Класна атака нашої команди завершилася ювелірним пасом Ярмоленка на Кравця, і форвард Гранади ударом в ближній кут вдруге пробив Бабаджана.

 

Наша команда після цього не зупинилася і продовжувала атакувати. На 41-й хвилині Кравець міг остаточно "ховати" суперника, пробивши над поперечкою з убивчої позиції. Однак, десь загравшись попереду, наша команда забула про оборону і в кінцівці тайму пропустила прикрий гол. І традиційно він прийшов зі стандарту, коли після кутового захисники в штрафному не втримали Туфана.

В другому таймі турки йшли відігруватися, але на старті українці знову ж таки гостро контратакували і мали свої моменти. І знову забивати міг Кравець, після удару якого м'яч рикошетом від голкіпера влучив у поперечку. А буквально в наступному епізоді класно на ворота вийшов Соболь, і Туреччину знову довелося рятувати Бабаджану.

Але ближче до кінцівки зустрічі наші хлопці почали "підсідати" і у турків з'являлося все більше моментів. У одному з них нам відверто пощастило, і в поперечку влучив Тосун. А на 81-й хвилині нам вже не пощастило, і суддя призначив одинадцятиметровий у наші ворота після того, як Степаненко порушив правила. П'ятову врятувати українську збірну не вдалося, і Чалханоглу зрівняв рахунок.

Світлина УЄФА

І після цього наша команда почала грати у "валідольний" футбол. Турки пішли великими силами вперед, постійно загострювали біля наших воріт, на що наші футболісти могли відповідати лише порушеннями правил, через що судді часто довелося лізти в кишеню по картки. Шевченко спробував оживити гру, випустивши Зозулю, Сидоручка і Петряка, але особливо ці заміни на малюнок гри команди не вплинули.

У підсумку, три очки, які, здавалося, у нас уже в кишені, швидко перетворилися на один пункт, який за такого перебігу подій в кінцівці - в радість. Україна в першому таймі показала непогану тактичну гру, але другу половину провалила. Команді не вистачило реалізації, концентрації, деяким гравцям досвіду, морально-вольових і психологічної стійкості.

Після матчу головний тренер заявив, що задоволений грою, але не задоволений результатом. Десь воно так і є. Хоча, Туреччина сьогодні нічого особливого не показала, а тому збірна, яка заявляє про свої амбіції виступати в фінальній частині ЧС, має вигравати такі матчі. Інакше, поїздку туди, щоб показати виступ, схожий тому, що було на Євро, українські уболівальники не оцінять.

Коментарі ()