Головне

Проблеми Шевченка...

05.10.2016 14:51 4279 0
Проблеми Шевченка...

Так, в Андрія Шевченка проблеми, і це видно після простого аналізу складу команди, який полетів на два поєдинки проти Туреччина та Косова.

Дві новини пролунали з розривом у два дні: пошкодження задньої поверхні стегна у Віктора Циганкова, і те саме пошкодження такої самої поверхні тепер уже у Ярослава Ракицького.

Зараз очевидно, що новий штаб вимагає від колективу нової концепції гри. Модель такої гри із домінуванням у центрі поля, пошуком вільного простору для гри у середній пас та активним переміщенням гравців ми можливо побачили у другому таймі гри проти Ісландії у Києві.

Проте треба робити висновок, що зараз Шевченко має залежність від конкретних гравців. І тих, хто зміг забезпечити ігрову перевагу у згаданому другому таймі першої зустрічі, ми на полі не побачимо.

Олександр Зінченко фактично просидів місяць на лаві запасних, його вихід у старті буде авантюрою, на яку Шевченко навряд наважиться.

Коментар Зінченка перед вильотом:

А взаємозамінність гравців збірної лише протокольна, за позиціями. У реальності виходить інший виконавець, і дає іншу гру. Діяти з глибини, показати широкий ореол переміщень, наприклад, Сидорчук, не зможе. А отже зміна виконався на даному етапі вимушено веде за собою зміну гральної манери.

Проте найбільшого скепсису викликає травма Ракицького. Формально пару центральних захисників і без нього можуть скласти хтось із трьох: Кучер, Хачеріді, Ордець. Проте ніхто з них не грає так, як Ярослав, а саме не розпочинає атаки. Потенційна відсутність початківця атак обернеться розривом зв'язків між лініями, і це змусить опорного півзахисника (Степаненка) опускатися нижче у пошуках м'яча, що уповільнить розвиток наступальної діактивності. І до всього, гостра гра вперед не є головною чеснотою Тараса, за всіх його прогресивних якостях.

Відсутність Циганкова зовні має вигляд безболісний, цього хлопця у національній команді і раніше не було. Проте Циганков міг виявитися єдиною альтернативою Коноплянці, якого критикували, коли він грав у клубі, а тепер Євген навіть часу на полі у новій команді отримує. Циганков міг показати швидкість на фланзі, він у безумовному гральному тонусі та на моральному підйомі після дебютних голів за Динамо.

 

Проте тепер Шевченко буде вимушений грати з класичною для збірної парою "незамінних" вінгерів - Коноплянкою та Ярмоленком. До Андрія зараз мало претензій, проте залежність від гравців не може бути прийнятною для тренера, і головне - для стратегії гри на конкретний поєдинок.

У цій ситуації Шевченкові цілком можливо доведеться ризикувати. А ризик через необхідність - це як рулетка: 50 на 50.

Коментарі ()