Головне

ЧС-2018. Відбірний етап. Україна - Косово 3:0. Перша перемога Шевченка в якості тренера

09.10.2016 22:00 30410 0
ЧС-2018. Відбірний етап. Україна - Косово 3:0. Перша перемога Шевченка в якості тренера

Збірна України здобула свою першу перемогу під керівництвом Андрія Шевченка. У 3-му турі відбірного етапу до ЧС-2018 українська збірна впевнено перемогла Косово. Шевченко вирішив не дивувати сюрпризами і випустив той склад, який грав проти Туреччини. Наша команда зі старту взяла м'яч під свій контроль, а вже на 4-й хвилині створила перший момент: Ярмоленко у своєму фірмовому стилі змістився з флангу ближче до центру, однак пробив повз ворота.

На 16-й хвилині нагадав про себе і Коноплянка, втім, удар вінгера Шальке-04 з вбивчої позиції також пройшов повз ворота. Відверто "запоров" Євген трохи згодом, коли вийшовши фактично 1 на 1 не зміг переграти голкіпера, пробивши поруч зі стійкою. Ще через 5 хвилин міг вразити ворота номінальних гостей і Кучер: Після розіграного стандарту Олександр підключився до атаки, але не зміг нормально поставити корпус та пробив вкрай невдало.

Моменти в нас були, голом поступового навіювало. Втім, могло статися все навпаки. На 30-й хвилині Рашица наче стоячих обіграв кількох гравців збірної України, вийшов на ударну позицію, але, на щастя для нас, пробив точно в П'ятова. Мурічі намагався додати м'яч після сейву Андрія, але пробив вище воріт вже з офсайду.

Світлина. Сhampion.com.ua

Разюча відповідь України відбулася через хвилину: Зінченко здорово вирізав м'яч на Кравця, який з середньої дистанції таки пробив Уйкані. Не обійшлося там без рикошету від захисника, який і дезорієнтував голкіпера "косоварів". На 38-й хвилині повинен був забивати Ярмоленко. Знову ж у своєму стилі Андрій змістився ближче до центру та розрядив гармату під поперечку Уйкані. На жаль, цього разу голкіпер Косово парирував удар. Більше нічого цікавого у першій половині зустрічі не відбулося і команди пішли на перерву.

Після перерви гра ще більше пожвавилася. Косовари цілком очікувано додали в роботі на атаку. Команди почали грати на зустрічних курсах. Додалося роботи і арбітру, який за 15 хвилин повинен був ставити 3 пенальті, 2 з яких просто "залізні", на жаль, нічого кримінального рефері не помітив, а чого тільки вартий відвертий фол Беріши, який у карному просто поклав на газон Бутка.

Cвітлина. Champion.com.ua

Ближче до середини тайму "косовар" таки підрівняли відсоток володіння м'ячем. Не обійшлося і без "пожежі" біля воріт П'ятова - на 63-й хвилині м'яч у наші ворота ледь не відправив Шала, а вже на 78-й хвилині Бернард Беріша запустив шкіряного в поперечку воріт. За 10 хвилин до завершення основного часу українці таки зібралися і забили ще двічі. Спочатку Коваленко (який був в активному офсайді) завадив забити Ротаню, втім, через дві хвилини зміг забити Ярмоленко.

Тут показав себе вийшовший на заміну Караваєв, який лівим флангом продерся та виконав точну передачу у карний на Ярмоленка. Андрій одним дотиком м'яч зупинив, а другим розстріляв ворота суперника. Не залишився без голу і Ротань. Руслан у схожій манері пробив з дальної дистанції і цього разу гол було зараховано - точно в 9-тку і без шансів для голкіпера. У підсумку збірна України довела справу до перемоги. Футболісти Косова так нічим і не змогли відповісти - 3:0 і перша перемога Шевченка на чолі збірної України.

Коментарі ()