Головне

ЧС-2018. Відбірний етап. Україна - Фінляндія 1:0. Друга поспіль перемога Шевченка

12.11.2016 23:58 34668 0
ЧС-2018. Відбірний етап. Україна - Фінляндія 1:0. Друга поспіль перемога Шевченка

Національна збірна України з футболу написала ще одну сторінку своєї історії. В Одесі "синьо-жовті" провели першу зустріч на прямокутному полі з командою Фінляндії. У першому побаченні цих суперників сильнішими виявилися саме українці, які виграли 1:0 завдяки голу Артема Кравця.

Андрій Шевченко не став змінювати склад збірної, у порівнянні з успішним матчем проти Косова, який відбувся місяць тому. Єдиною зміною став вихід Ракицького замість Ордеця. Тоді Ярослав був травмований і не міг допомогти команді, тому молодий наставник українців змушений був звернутися до його партнера по Шахтарю.

Як би там не було, а Шевченко показав, що дуже розраховує на Ракицького. Швидше за все, у цих двох була й особиста зустріч, під час якої Андрій Миколайович або ж вмовляв, або ж пояснював, чому Ярославу варто їздити у табір збірної. Нагадаємо, хто забув, що захисник Шахтаря не співає гімн України. Крім того, він отримує критику від уболівальників за нібито небажання виступати у футболці головної команди країни.

Як би там не було, а Ракицький може віддати чудовий перший пас, що він не раз показував у матчі з фінами. На жаль, цього разу його партнери цими передачами не скористалися. Зате Кравець скористався прострілом Коноплянки на 24-ій хвилині. Євген перед цим красиво прибрав захисника та віддав Артему фактично ідеальну передачу на дальню стійку.

Загалом, українці, звичайно ж, із перших хвилин заволоділи ініціативою. І повинні були вони відкривати рахунок раніше, але на 4-ій хвилині удар Кравця головою прийшовся у стійку воріт Градецьки. Фіни, як того й очікували, діяли на контратаках. Інколи вони навіть повним складом перебували на власній половині поля.

Але і за такої гри вони мали свої шанси, аби зрівняти рахунок. На 33-ій хвилині Кучер ледь не привіз м'яч у свої ворота, коли помилився при передачі на воротаря. П'ятову довелося залишати ворота, щоб відбити ногою удар Пуккі. Ніхто допомогти Андрія вже не встигав, адже такої помилки від капітана команди не очікували.

У другому таймі Ганс Бакке випустив на поле височенного Маркканена. І саме цей футболіст мав найреальнішу нагоду для взяття воріт. Лод обіграв фактично весь захист України, після чого пробив. П'ятов необачно відбив м'яч перед собою, а на добиванні першим виявився саме Маркканен, який з кількох метрів примудрився пробити вище воріт.

Якщо брати до уваги другу половину зустрічі, то гра України, звичайно, залишала бажати кращого. Під кінець матчу втомився Соболь. Він втрачав свою зону, за що отримував "на горіхи" від Ракицького. Крім того, дещо посварилися на полі Степаненко та Бутко. Тарас пояснював своєму молодшому партнеру, як варто діяти. Проте казати, що у гостей було багато, не доводиться. Просто їм вдалося нав'язати свою гру у другому таймі.

На останніх хвилинах українці перейшли на гру на контратаках, одну з яких мав завершувати голом Коноплянка. Однак його удар відбив Градецьки. Суддя компенсував три хвилини, але у цей час володіли м'яч "синьо-жовті". Отож, мінімальна перемога над Фінляндією, яка вивела Україну на друге місце у групі. А Шевченко здобув другу поспіль перемогу на чолі збірної.

Коментарі ()