Головне

Шевченко: Наше головне завдання на матч з Фінляндією - перемогти

11.11.2016 20:29 3126 0
Шевченко: Наше головне завдання на матч з Фінляндією - перемогти

Головний тренер національної збірної напередодні кваліфікаційного матчу проти команди Фінляндії у конференц-залі одеського стадіону Чорноморець поспілкувався з представниками ЗМІ.

На спілкування з журналістами разом з наставником "синьо-жовтих" прийшов голкіпер української команди Андрій П'ятов.

- Перш за все, хочу привітати прекрасне місто Одесу, яке, як завжди, тепло нас зустріло, причому, і в буквальному сенсі теплою погодою - тут тепло, на відміну від Києва. Та й взагалі, тут завжди добре!

Керівництво Федерації футболу України зробила дуже хорошу справу, що у збірної України знову є можливість грати по регіонах, в інших містах - завтра ми проведемо матч в Одесі, потім - у Харкові. Це дуже добре, тому що українські вболівальники чекають нас у всіх містах України.

- Очікуєте Ви якихось несподіванок від майбутнього суперника - збірної Фінляндії?

- Несподіваних рішень з боку суперника ми не чекаємо. Знаємо сильні сторони цієї команди. Повторюся, вона повинна була набрати більше очок, ніж у них є зараз в активі. Так що завтра нас чекає непроста гра.

- Чи стоїть завдання забити завтра якомога більше м'ячів, щоб поліпшити цей показник з точки зору турнірної боротьби з конкурентами по групі?

- Наше головне завдання завтра - перемогти. А думати зараз про забиті м'ячі та кількість... Повторюся: нас чекає непростий матч, і найголовніше - виграти його, і показати хороший футбол.

- Після прильоту до Одеси Ви відвідали центр реабілітації дітей і військово-морський ліцей. Чому саме такий вибір? І як це допоможе допомогти вашій команді у завтрашньому матчі?

- До гри це жодного відношення не має. Ці візити я зробив від свого Фонду, вирішив зробити благодійний внесок дитячому закладу, яке реабілітує хворих дітей. Та й просто хотілося самому побачити, які умови для реабілітації.

Ну, а морякам я привіз квитки на завтрашній матч - серед них дуже багато вболівальників. Було дуже приємно підтримати хлопців. А завтра вони підтримають нас на трибунах стадіону.

 

- За час Вашої роботи біля керма збірної України вже вимальовувався у Вас вектор розвитку національної команди? Це сплав досвіду і молодості, або все-таки ставка буде на молодих перспективних виконавців?

- Основний вектор мого напрямку - поліпшення якості гри. Залучення молодих футболістів - це дуже добре, але вони повинні бути готові до рівня національної збірної. Будемо запрошувати молодь, будемо давати всім шанс. Тому ми зараз викликаємо більше таких хлопців. Для багатьох з них виклик в національну збірну - це просто аванс, щоб вони отримали можливість дізнатися специфіку, по якій ми працюємо, познайомитися з атмосферою всередині команди. Якщо я бачу, що у тренувальному процесі й у матчах молоді хлопці прогресують, то їм буде даватися шанс проявити себе в основному складі.

- Чи входять гравці Чорноморця у сферу Ваших інтересів?

- У розширеному списку кандидатів до збірної України у нас є гравці Чорноморця. Втім, як і інших клубів.

- Які у Вас вимоги до основного нападника збірної України?

- Нападник повинен забивати. Якщо він не забиває, але виконує ту роботу для команди, яку ми просимо виконувати, то це теж добре. Розкривати секрети я не буду. Хороший нападник, який нам потрібен, повинен забивати. Якщо командою створюються моменти, то нападник повинен їх реалізовувати. Якщо моменти не створюються, а нападник своїми діями на поля, своїми переміщеннями створює такі моменти для інших футболістів, то це теж для нас добре.

- У якому стані Євген Коноплянка? Чи готовий він завтра зіграти?

- Вчора він тренувався. Сьогодні - теж. Думаю, що і він, і всі інші футболісти підійдуть до завтрашнього матчу в оптимальній формі.

Після прес-конференції Андрія Шевченка на стадіоні Чорноморець відбулося відкрите для представників ЗМІ тренування національної збірної України.

За матеріалами ФФУ

Коментарі ()