Головне

ФІФА оштрафувала Україну за червоно-чорний прапор на матчі з Косово в Кракові - джерело

04.11.2016 12:14 12185 0
 ФІФА оштрафувала Україну за червоно-чорний прапор на матчі з Косово в Кракові - джерело

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) отштрафувала федерацію футболу України (ФФУ) на 15 тисяч швейцарських франків через розвішений на матчі відбору до ЧС-2018 року Україна - Косово червоно-чорний прапор на трибунах стадіону у Кракові.

Про це повідомляє джерело Чемпіона у Федерації футболу України.

Раніше Чемпіон повідомляв, що ФФУ оштрафована через "прапор дискримінаційного характеру". Саме таке формулювання вказане на офіційному сайті ФІФА.

Як стверджує джерело, черовоно-чорний стяг провисів на стадіоні у Кракові не більше 15 хвилин. Після чого стюарди попросили зняти цей прапор.

За словами джерела, вся справа в тому, що червоно-чорний стяг знаходиться в списку забороненених FARE. ФФУ вже неодноразово намагалася вилучити його зі списку заборонених. Утім, у FARE зазначали, що за цей прапор може бути покарання лише в контексті того, як він викорисотувався. У ФІФА ж не стали розбиратися і за червоно-чорний прапор відразу прописали штраф.

Раніше повідомлялося, що на матчі Україна - Косово було не більше 1000 уболівальнків з двох сторін.

Нагадаємо, що матч Україна - Ісландія проходив у Києві без глядачів.

До того ж Арена-Львів дисквалфікована ФІФА до 2020 року через нечебто нацистську символіку на трибунах на грі із Сан-Марино.

Коментарі ()