Головне

Ротань: Ми справжня команда, ми взаємозамінні, і у нас є сила колективу

22.03.2017 16:52 2491 0
Ротань: Ми справжня команда, ми взаємозамінні, і у нас є сила колективу

Збірна України продовжує підготовку до матчу відбору ЧС-2018 проти Хорватії. 

Команда завершила австрійській збір і відправилася на автобусі в Загреб.

У свою чергу Чемпіон поспілкувався з півзахисником Дніпра та збірної України Русланом Ротанем, який розповів про молодих гравців збірної, підготовку до матчу проти Хорватії, а також висловив думку щодо майбутнього дніпровського Дніпра.

 - Руслане, ти в команді ветеран, відчуваєш це? Може станеш тренером-гравцем?

 - Ні, я такого не відчуваю, все гаразд. Я із задоволенням тренуюся. А те, що у нас багато молоді в команді, це чудово. Це нове покоління гравців, з новим менталітетом. Вони не лише чомусь вчаться у старших партнерів, а й самі дають знання, утворюють атмосферу.

 - У нас в команді багато футболістів без гральної практики, а у хорватів усі на ходу. Що важливіше, свіжість чи тонус?

 - Гральна практика дуже важлива, вона базова для футболістів в сезоні, коли тривають ігри. У нас не все так погано, адже чемпіонат в Україні поновився, і відбулося достатньо ігор. Проте важливіше те, що ми справжня команда, ми взаємозамінні, і у нас є сила колективу. Ми це і будемо протиставляти хорватам.

 - Як ти оцінюєш ці збори? Цікаво займатися?

 - Я уже звик до тренувань Андрія Миколайовича. Ми же всю осінь працювали так на зборах. Не скажу, що нічого не міняється, є нові побудови, робота в лініях, оборонні стандартні заготовки. Проте мені легше, ніж іншим, я це уже сприйняв і тримав у голові протягом зимового міжсезоння. Це новачкам треба адаптуватися до такого підходу, до графіку і розпорядку занять. Цікаву інформацію цікаво сприймати. У таборі збірної ти зростаєш як гравець.

Світлина Чемпіон

 - Не пригадаю, чи був такий випадок, що ти єдиний представник Дніпра в заявці?

 - Справді, трохи дико. Завжди з Дніпра було багато, був час, навіть базовим клубом нашу команду називали. Тепер я один. Хоча я не відчуваю себе так. Тут Бойко, Зозуля, Селезньов, Коноплянка, навіть не віриться, що вони тепер не мої одноклубники. Це було наче вчора.

 - З Коломойським не спілкувався?

Ні, давно не говорив. Напевно з того року.

 - Ти розумієш, що доля клубу може бути скрутною?

 - Там, всі це відчувають. Така невизначена перспектива дуже неприємна, це сумно, і часто не сприяє підготовці. Зараз з нас можуть зняти ще очки, і буде дилема - або ми вилітаємо до першої ліги, або клуб взагалі зникає. Ніколи не думав, що до цього може дійти, надто в Дніпрі, успішному клубі із
успішного міста.

Коментарі ()