Головне

ЧС-2018. Відбірний етап. Хорватія - Україна 1:0. Без шансів, але з бажанням

24.03.2017 23:31 36458 0
ЧС-2018. Відбірний етап. Хорватія - Україна 1:0. Без шансів, але з бажанням

Збірна Україна програла один з ключових матчів у боротьбі за перше місце у своїй відбірковій групі до чемпіонату світу 2018 року. У Загребі українці поступилися з мінімальним рахунком Хорватії.

Не скажеш, що титулована клубним іменам Хорватія "катала" Україну в одні ворота, але клас "картатих" був занадто помітним для нас. У синьо-жовтих була інша проблема. Шевченку довелося впускати в гру Бутка, який не грає в Шахтарі у 2017 році і Конополянку. Євгеній у матчі з хорватами зіграв більше, ніж за увесь 2017 рік за Шальке. І саме відсутність ігрової практики в Коноплянки була вирішальною для його гри. Перший тайм Коноплянка відбігав для галочки, а завершальні 45-ть хвилини в нього почало щось виходити.

У першому таймі Хорватія біля воріт Андрія П`ятова створила майже усі свої моменти і забила гол. На старті поєдинку ледве не переправив м`яч у ворота Калінич. Далі був момент у Манджукича, який скористався обрізкою Коваленка і пробив у штангу воріт української команди. До речі, це був не матч Коваленка, котрий багато помилявся і обрізався, і здавалося, загубився на полі.

Ось за кого може бути не соромно Шевченку в цій грі, так за дебютанта Миколу Матвієнка. 20-річний гравець Карпат провів чудовий матч, а в другому таймі дуже добре відпрацював на атаку, хоча. Ось що таке ігрова практика, навіть якщо ти вситупаєш в чемпіонаті України, ніж сидиш на "банці" в Бундеслізі.

На 38-ій хвилині Україну не врятував і Матвієнко. Гольову комбінацію розпочав Модрич, а продовжи п`ятою на Калінича Ракитич і екс-форвард Дніпра відтіснив Кучера, і пробив у верхній кут воріт П`ятова - 1:0

 

Якщо і були проблеми українців в цій зустрічі, так це в атаці. Не було пасів, не було розвитку комбінацій. Центр поля окупували хорвати і там ми були безсилі. У перші 45-ть хвилин момент для українців створив Субашич, який помилився в грі на виході і Кравець вже лежачи не зумів переправити м`яч у ворота господарів. Був ще удар Ярмоленка на техніку, але його нейтралізував воротар Монако.

Другий тайм був спокійніший і за моментами, і за грою. Хорвати використовували глибокий пресинг, а Україна намагалася щось створити попереду. Виходило в синьо-жовтих зіграти гостро в атаці дуже кволо. Хоча, запрацював лівий фланг з Матвієнком, звідки було кілька небезпечних прострілів від гравця Карпат. Ось із замінами Шевченко в цей вечір не підгадав. Селезньов вийшов замісить Кравця, але особливо гру не загострив, хіба що кілька разів збив Віду. Те ж саме стосується і Сидорчука, який з`явився на полі в другому таймі.

 

Момент, щоб зрівняти рахунок в українців в цій грі таки був. Зі штрафного пробив Коноплянка і Субашич відбив на Ярмоленка, який запустив круглого вище воріт. Україна старалася в цій грі забити гол, але інколи одного бажання замало. На 84-й хвилині Шевченко зробив заміну, яка ніколи б в голову не прийшла його попередникам при поразці 0:1. На заміну вийшов другий форвард Беседін, але моментів не було і в нього. А ось хорвати могли ще забити м`яча наприкінці матчу, але П`ятов потягнув удар Модрича.

Для Шевченка поразка від хорватів стала першою в його кар`єрі на чолі збірної України та відкинула синьо-жовтих на третє позицію у своїй групі.

Коментарі ()