Головне

Французька прокуратура розслідує, чи чесно Росія отримала ЧС-2018

27.04.2017 20:45 1334 0

Французька прокуратура веде розслідування обставин отримання Росією та Катаром права проведення ЧС-2018 і ЧС-2022 відповідно.

Як повідомляє Le Monde, справою займається фінансовий відділ національної прокуратури, яка розглядає питання з точки зору корупційної складової та можливої ​​наявності змови.

За даними джерела, французькі слідчі, які відкрили справу ще у минулому році, але не афішували цю, літали у Швейцарію, де зустрічалися з колишнім президентом ФІФА Йозефом Блаттером.

Він був допитаний 20 квітня в якості свідка. Робота ведеться у взаємодії з прокуратурою Швейцарії, яка спільно з владою США займається розслідуванням корупції у ФІФА.

Сам Блаттер після цього допиту розповів ЗМІ про зустріч з американськими та швейцарськими слідчими. Його адвокат же відмовився коментувати інформацію про роботу над справою французької прокуратури.

Основна увага прокуратури Франції прикута до французів, які фігурують у цій справі. Мова, у першу чергу, про главу УЄФА Мішеля Платіні, який ще не був допитаний французами, а також колишнього генсекп ФІФА Жерома Вальке.

Вивчається зв'язок фігурантів з представниками оргкомітету "Катар-2022", інформує "Спорт-Экспресс".

Джерело зазначає, що швейцарська прокуратура, яка займається розслідуванням корупції у ФІФА з березня 2015 року, виявила 152 підозрілі фінансові операції. При цьому вже 12 з 22 членів виконкому ФІФА, які голосували на виборах господарів ЧС-2018 і ЧС-2022, або дискваліфіковані, або звільнені у зв'язку з розслідуванням.

 
Коментарі ()