Головне

Шевченко: Позитивний результат в матчі з Фінляндією - це перемога

02.06.2017 19:42 3477 0
Шевченко: Позитивний результат в матчі з Фінляндією - це перемога

У п'ятницю, 2 червня, у Києві на НСК Олімпійський відбулася прес-конференція головного тренера національної збірної команди України Андрія Шевченка, присвячена початку навчально-тренувального збору "синьо-жовтих" напередодні товариського матчу з Мальтою (6 червня) та відбіркової гри ЧС-2018 з Фінляндією (11 червня).

Привітання для дебютантів

На початку прес-конференції Андрій Шевченко привітав дебютантів, які вперше отримали виклик до лав національної команди - Володимира Шепелєва з київського Динамо та "дніпрянина" Андрія Луніна.

"Вони заслужили виклик в команду хорошою грою в своїх клубах. Радий, що хлопці приєдналися до збірної і бажаю їм гідно проявити себе в національній команді", - сказав тренер.

Усі в строю, Гармаш під питанням

Відповідаючи на питання про функціональний стан "збірників" напередодні двох майбутніх матчів української збірної, керманич "синьо-жовтих" відзначив, що усі футболісти, окрім Дениса Гармаша, будуть у повному обсязі готуватися до ігор з Мальтою та Фінляндією.

За півзахисником "Динамо", який відновлюється від пошкодження, тренерський штаб спостерігатиме під час тренувального процесу, аби подивитися, як Гармаш реагуватиме на тренувальні навантаження в найближчі дні.

Шевченко викликав найсильніших

"У нас постійно змінюється кістяк, ми виходимо з виступів гравців в клубах. Ті виконавці, які на сьогоднішній день викликані до табору збірної, краще підготовлені і зіграні. Будемо готуватися до цих двох ігор саме з нинішньою обоймою", - зазначив він.

"Маліновський? Він приїхав сьогодні, у нього немає ніяких проблем, буде тренуватися і готуватися до матчів", - відповів Шевченко на питання журналістів стосовно специфіки підбору гравців до збірної.

Світлина ФФУ

Велика мотивація на гру у Тампере

За словами головного тренера "синьо-жовтих", на збірну України чекає важка гра з Фінляндією у Тампере. Але Шевченко впевнений, що його хлопці зроблять все, щоб здобути позитивний результат.

"Позитивний результат в матчі з Фінляндією - це перемога, - підкреслив коуч. - Непросто грати, коли закінчився сезон. Хлопці дещо втомилися, але мотивація у них велика. Кожен з хлопців має знайти сили серйозно підготуватися до цього матчу, щоб обов'язково перемогти", - сказав фахівець.

"Також хочеться подякувати вболівальникам, що вони знаходять в собі сили в такий непростий момент приїхати до Фінляндії і підтримати команду. Постараємося все зробити, щоб їх порадувати", - додав Шевченко.

Комфортний спаринг-партнер перед грою з Фінляндією

Наставник національної команди пояснив вибір суперника для товариської гри перед матчем кваліфікації ЧС-2018 з фінами тим, що Мальта вміє оборонятися і тривалий час виступає одним складом.

"Як спаринг-партнер ця збірна є хорошим суперником для нас в контексті підготовки до поєдинку з Фінляндією. Хочемо подивитися на низку виконавців, які до цього моменту не отримували достатньо ігрового часу в команді, перевірити тактичні перестановки в моделі гри", - пояснив Шевченко.

"Подивимося, як команда відреагує на ці зміни. Відштовхуючись від гри, яку продемонструємо в матчі з Мальтою, будемо готуватися до відбіркової зустрічі з Фінляндією", - додав він.

Ключовим є бажання виступати за збірну

Вже традиційним стало питання для Шевченка про можливу натуралізацію іноземців, які б могли посилити гру збірної України. Андрій Миколайович чітко висловив свою позицію з цього питання.

"Натуралізацією я займатися не буду. Футболісти повинні отримати громадянство і тільки тоді вони потрапляють в сферу мого бачення їх як гравців команди. Якщо у гравців є бажання виступати за Україну, тоді будемо виходити від їх рішень", - підкреслив Шевченко.

Товариський матч проти Мальти збірна України проведе 6 червня, а 11-го зіграє проти Фінляндії.

За матеріалами прес-служби ФФУ

Коментарі ()