Головне

Володимир Євонов: "Сім медалей із семи можливих - це плановий результат!"

20.03.2012 20:04 878 0
Володимир Євонов: "Сім медалей із семи можливих - це плановий результат!"

На чемпіонаті Європи з боротьби жіноча збірна України знову катком проїхалася по всім суперницям: в активі нашої команди чотири золота (Людмила Балушка (48 кг), Наталія Синишин (55 кг), Ганна Василенко (59 кг), Юлія Остапчук (63 кг) та три срібла (Олександра Когут (51 кг), Алла Черкасова (67 кг), Катерина Бурмістрова (72 кг).

У розмові з "Чемпіоном" головний тренер жіночої команди Володимир Євонов підбив підсумки континентальної першості.

- Доброго дня, Володимире Євгеновичу! Поділіться своїми емоціями від просто таки феноменального результату нашої жіночої збірної з боротьби на чемпіонаті Європи.

- Чесно кажучи, всі емоції вже відійшли, і я дещо спустошений (сміється – ред.). Емоції переповнювали мене там, біля килима, коли судді фіксували наші перемоги, потім - під час гімну України... Але вже по поверненні на рідну землю всі емоції поступилися розсудливості, адже попереду на нас чекають дуже відповідаль6ні старти - відбіркові турніри на Олімпійські ігри, а потім і сама Олімпіада.

- Хто з наших дівчат Вас приємно здивував?

- Напевне, немає таких... Я на всіх розраховував: кожна із семи українок, які виступили на чемпіонаті Європи у Сербії, мала потрапляти у призи.

- Однак, сім фіналів із семи - це просто фантастика! Чотири золота та три срібла - це плановий результат? Адже у порівнянні з минулим сезоном, склад збірної України на чемпіонат Європи змінився майже на половину...

- Це плановий результат, на який ми розраховували. Сьогодні ми маємо можливість "тасувати" склад, адже у збірній України із жіночої боротьби є по три-чотири рівносильних спортсменки на категорію. Погляньте на наш склад на цьому чемпіонат Європи: Олександра Когут - чемпіонка світу; Наталія Синишин - чемпіонка Європи та переможниця Голден гран-прі; Юлія Остапчук - чемпіонка Європи; Ганна Василенко - чемпіонка світу; Катерина Бурмістрова - чемпіонка світу та Європи у двох вагових категоріях. Тож, ми їхали до Белграда, як то кажуть, за своїм!

- Замість Ірини Мерлені у вазі до 48 кг на першість Старого світу поїхала Людмила Балушка, і стала чемпіонкою!

- Люда - молодець! Їй надали шанс, і вона ним скористалася сповна! Тепер Балушка отримуватиме стипендію від держави і матиме високий титул!

- Але до Олімпіади у цій вазі все ж таки готується Ірина Мерлені.

- У цьому немає нічого дивного. По-перше, на чемпіонаті Європи у категорії до 48 кг не виступали одразу чотири фаворитки, у тому числі Марія Стадник. Усі вони готуються до ліцензійних турнірів. І це добре, що Балушка скористалася такою нагодою і перемогла. По-друге, за рівнем майстерності, психологічною загартованістю та досвідом, Мерлені випереджає своїх конкуренток по збірній, і з цим ніхто не сперечається. Тож, Ірина сьогодні готується до ліцензійних турнірів за право поборотися на Олімпійських іграх у Лондоні.

- Хто з лідерів не боротиметься на чемпіонаті України, який невдовзі відбудеться в Запоріжжі?

- Ми надали можливість перепочити і підлікувати пошкодження Юлії Остапчук та Катерині Бурмістровій. Під питанням участь у чемпіонаті Наталії Синишин. Навряд чи буде боротися і Мерлені - у неї також є невеликі пошкодження.

- Два роки поспіль Ви як тренер на чемпіонатах Європи творите дива! Напевне, дуже часто надходять пропозиції очолити інші збірні...

- Ні, вже не надходять. Я вже давно "обрубав" усі ці розмови, і дав зрозуміти - я очолюватиму жіночу збірну України з боротьби, доки мені довірятимуть, і дозволятиме здоров’я. Це раніше до мене зверталися з такими пропозиціями, а тепер знають - немає сенсу. Тим паче, я вже маю досвід роботи за кордоном: свого часу працював тренером на Кавказі, у республіці Кабардино-Балкарія. Тож, можу з упевненістю сказати, що добре там, де нас нема (сміється - ред.).

Коментарі ()