Головне

На чемпіонаті Європи жіноча збірна України стала першою, чоловіча - третьою

12.03.2016 15:02 1483 0
На чемпіонаті Європи жіноча збірна України стала першою, чоловіча - третьою

Цього року українські вільники завоювали 11 медалей різного ґатунку.

Жіноча збірна посіла перше командне місце маючи на рахунку 59 балів, що аж на 10 очок більше ніж у "срібного" призера Білорусі.

Чоловіча збірна посіла третє місце, від лідера нашу команду відрізняє лише 8 балів. В України - 51, а в Грузії, лідера командного заліку - 59! Вітаємо нашу збірну з неймовірним результатом.Чоловіча збірна. Світлина НОК України

57 кг - чоловіки

Андрій Яценко впевнено дебютував на дорослому килимі. В 1/8 він дуже переконливо переміг досвідченого німця Марселя Евалда, володаря срібла та бронзи чемпіонатів Європи та срібного призера Європейських Ігор. Результат 9:1.

Сутичка з чемпіоном світу серед юніорів Махіром Амірслановим з Азербайджану вийшла трішки напруженою, але українець був сильнішим і вирвав на один бал більше - 9:8.

В півфіналі Андрія чекав ще один титулований суперник - румун Андрей Дюков, та Яценко впевнено вийшов до фіналу. Де зустрівся з росіянином Гаджимуратом Рашидовим і завоював срібну нагороду.

Андрій Яценко. Світлина ukrwrestling.com

86 кг - чоловіки

Першим суперником нашого Ібрагіма Алдатова на європейський першості став представник Греції Тімофей Хінідіс. Багаторазовий призер Середземноморських Ігор поступився Алдатову з рахунком 5:9. В чвертьфіналі сутичка вийшла рівною. Володар срібла та бронзи чемпіонату світу Селім Ясар з Туреччини, виявився непростим суперником - 2:2, за останньою результативною дією переміг Ібрагім Аладатов.

На жаль в півфіналі український спортсмен поступився росіянину Шамілю Кудімагометовому, бронзовому призеру минулорічного чемпіонату Європи U23, та переможцю армійських Ігор. Тож тепер в Ібрагіма Алдатова попереду бронзовий фінал, де він зустрівся з молодим вірменським борцем Шаміром Атяном і виграв з рахунком 8:2.

Ібрагім Алдатов

63 кг - жінки

Юлія Ткач в першій же сутичці всуху перемогла литовську борчиню Індре Бубеліт. В півфіналі Юля зустрілась з Іною Тражуковою. Росіянка є володаркою бронзи чемпіоната Європи та переможницею Гра Прі Яригіна та багатьох інших престижних турнірів. Резльтат сутички 9:5 на користь львівської борчині.

У фіналі на Юлю чекала зустріч з традиційною опоненткою, господинею килима, триразовою чемпіонкою Європи Анастасією Григор'євою. Сутичка була непростою, весь час виникали спірні моменти. Цього разу Юля завоювала срібло.

Юлія Ткач

День другий

Жінки 53 кг

Юлія Хавалджи-Благиня поступилася срібній призерці чемпіонату Європи серед спортсменів до 23 років Ірині Курочкіній. Але у втішній сутичці Юля вирвала вирішальний бал у чемпіонки Середземноморського чемпіонату Каріми Санчес Раміс з Іспанії.

В бронзовому фіналі Юля перемогла молдовську борчиню, дворазову бронзову призерку ЧЄ Надію Буду з рахунком 5:2.

Юлія Хавалджи-Благиня

60 кг жінки

Оксана Гергель почала з впевненої перемоги на туше над чемпіонкою Нордичного чемпіонату Шарлотою Скауєн з Норвегії.

А ось в півфіналі Оксану чекала фавритка вагової категорії 60 кг бронзова призерка лондонської Олімпіади, чемпіонка світу та Європи та багаторазова срібна та бронзова призерка ЧС та ЧЄ Юлія Раткевич. Пр рівному рахунку перемога все ж таки лишилась за української борчинею.

В фіналі Оксана зустрінеться з фінської борчинею Петрою Оллі, яка є чинною чемпіонкою Європи серед спортсменів до 23 років, срібною призеркою чемпіонату світу та бронзовою призеркою чемпіонату Європи. Оксана Гергель - віце-чемпіонка Європи.

Оксана Гергель

65 кг чоловіки

Семен Радулов почав з кваліфікації де з рахунком 10:0 здолав Філіпа Новачкова. Потім на туше переміг бронзового призера Середземноморських Ігор македонця Деяна Мітрова.

Але в чвертьфіналі поступився італійцю чемпіону світу та Панамериканського чемпіонату, чемпіону Європи U23, та срібному призеру Європеських Ігор Франку Чамізо.

Проте у втішній сутичці знову чітко переміг Стівена Графа зі Швейцарії.

У бронзовому фіналі Семен здобув перемогу на туше над Агахусейном Мустафаєвим з Азербайджану.

Семен Радулов

День третій

55 кг жінки

Тетяна Кіт почала з кваліфікації, де на туше перемогла Анастасію Краснову з Естонії. В чвертьфіналі Тетяна здолала чемпіонку Європи 2013 року, польську борчиню Роксану Засіну з рахунком 2:0.

В півфіналі Тетяна показала каскад прийомів і завоювала 10 балів, не віддавши суперниці з Білорусі - жодного. Слід зазначити, що Заліна Сідакова є срібною призеркою чемпіонату світу, та бронзовою призеркою чемпіоната Європи серед спортсменів до 23 років.

У фіналі Кіт зустрілася з росіянкою Іриною Ологоновою, яка є двічі срібною призеркою чемпіонату світу та бронзовою призеркою чемпіонату Європи. Тетяна Кіт завоювала срібло!

Тетяна Кіт

75 кг жінки

Ще одну бронзу для України здобула Алла Черкасова. У кваліфікації Алла здобула перемогу над угорською борчинею Зсанет Немет, бронзовою призеркою минулорічного ЧЄ U23. Але поступилася дворазовій чемпіонці Середземноморського чемпіонату Ясмін Адар з Туреччини.

У втішній сутичці Черкасова здолала переможницю Нордичного чемпіонату Має Еп з Естонії.

В бронзовому фіналі Алла не лишила жодного шансу польській борчині Дарині Осока, чемпіонці Європи серед спортсменів о 23 років.

Алла Черкасова

Четвертий день

58 кг жіноча боротьба

Ганна Василенко виграла першу сутичку з італійською борчинею Каролою Райнеро на туше, але в другій зустрічі поступилася колишній співвітчизниці Наталці Синишин, котра зараз виступає під прапором Азербайджану.

Але у втішній зустрічі чемпіонка світу Василенко перемогла білоруську борчиню Вероніку Іванову, котра є бронзовою призеркою Європейських Ігор. І в бронзовому фіналі виборола медаль в шведки Елін Нільсон.

Ганна Василенко

69 кг жінки

Аліна Махиня також стартувала з туше - протидіяти нашій спортсменці не змогла шведська борчиня Джені Франсон, що є чемпіонкою світу та Нордичного чемпіонату, а також володаркою бронзи чемпіонату Європи.

Також на туше, з рахунком 10:0 поступилась Махині італійка Далма Канева. Але у півфіналі перемога опинилася на боці ізраїльскої борчині, тричі срібної призерки чемпіонату Європи Ілани Кратиш.

Аліна не звикла повертатись додому без медалей, тому красиво перемогла у бронзовому фіналі румунську борчиню Адіну Попеску.

Аліна Махиня

125 кг чоловіки

Почавши з кваліфікації Ален Засєєв переміг німця Ніка Матухіна. Потім впевнено здолав Джамаладіна Магомедова з Азербайджана, що є срібним та бронзовим призером чемпіонату світу, володарем бронзу Європейських Ігор та двічі бронзовим призером чемпіонату Європи.

Але в півфіналі трішки поступився грузинському спортсмену Гено Петрішвілі, що є двічі бронзовим призером чемпіонату світу, володарем бронз Європейських Ігор та чемпіонату Європи.

В бронзовому фіналі Ален показав клас і впевнено здолав угорського борця Данієля Лігеті, що є володарем срібла та двох бронзових нагород чемпіонату Європи.

Ален Засєєв

За метеріалами ukrwrestling.com. Усі світлини взяті зukrwrestling.com.

Коментарі ()