Головне

Найкраща українська п'ятиборка Терещук не відібралася у Ріо і закінчує кар'єру

26.05.2016 09:28 990 0

Відомій українській п'ятиборці Вікторії Терещук не вдалася спроба вскочити в останній "вагон", що йде у Ріо-де-Жанейро.

На чемпіонаті світу у Москві вона не змогла пробитися у фінал.

За словами спортсменки, вона схудла, і все це пов'язано з наслідками скандалу, який стався минулого місяця, інформує XSPORT.

"Перед виїздом на етап Кубку світу, де я могла показати хороший результат і потрапити у фінал Кубку світу, в українську Федерацію надійшов лист, у якому просили пояснити зміст у моїй пробі мельдонію", - сказала Терещук.

"Причому мені повідомили про це із затримкою у три дні. Ми зібрали всі документи, довівши, що мені необхідно було приймати його внаслідок поганої кардіограми, і було це до 2016 року. Але на це пішов час, і коли люди вже поїхали на старт без мене, надійшов лист, який мене повністю виправдовує, з вибаченнями", - додала вона.

До того ж, як повідомила п'ятиборка, вміст мельдонію був менший дозволеної норми.

"Може, хтось би спокійно до цього всього поставився. Але коли у тебе є репутація, регалії, до тебе є повага, і тут тобі такий плювок у душу, що ти нечесний спортсмен... Я таке спокійно не змогла перенести", - пояснила Терещук.

"Я не здалася, однак зробила все, що могла, щоб пробитися на Олімпіаду. Я приїхала на цей чемпіонат світу, боролася як могла, але організм мене просто не слухається, стався збій внаслідок стресу, і він не пройшов", - зауважила спортсменка.

Терещук зізналася, що, швидше за все, це був її останній старт, хоча не виключено, що вона ще виступить на чемпіонаті Європи, попрощавшись там з великим спортом. А далі вона хотіла б принести користь жіночій збірній України.

"У нас зараз криза у жіночій збірній. Я вважаю, що мені є чому навчити спортсменів. З дітьми я не вмію працювати. Я просто боюся, що за цей час розгублю всі знання, якими могла б поділитися з нашими кращими спортсменами", - сказала вона.

У жіночий фінал чемпіонату світу у Москві не пробилася жодна українка. Також зійшли з дистанції Анастасія Спас і Валерія Пермикіна.

Вікторія Терещук. Світлина xsport.ua
Коментарі ()