Головне

Українські бігуни Глива, Шафар і Михайлова виграли змагання в Австрії та Польщі

12.05.2016 13:55 965 0

Українець Євген Глива став переможцем міжнародного забігу Wings For Life World Run, який 8 травня приймала Австрія.

Аматори та професіонали з усього світу бігли, щоб привернути увагу та залучити кошти для досліджень спинного мозку, передає офіційний сайт ФЛАУ.

Через 30 хвилин після старту спортсменів за ними вирушили автомобілі-кетчери, які відлічували кілометри, що пробігли учасники.

Серед знаменитих водіїв автомобілів-кетчерів були легенда мотокросу Ріккі Джонсон і пілоти Формули-1 Девід Култхард і Макс Ферстаппен.

Глива став першим у Wings For Life World Run - Австрія, подолавши 68 км і залишивши позаду 11 773 учасників австрійського забігу.

Євген Глива. Світлина взята з uaf.org.ua

Водночас, Віталій Шафар і Дар’я Михайлова стали переможцями напівмарафону 9th Piastowski Race. Змагання 7 травня відбувалися в Іновроцлаві (Польща).

Шафар подолав дистанцію за 1:04:33 год. Компанію на п’єдесталі йому склали ще два українці - Олександр Матвійчук (1:04:45) і Микола Юхимчук (1:05:14). Ігор Олефіренко фінішував четвертим (1:06:34).

У змаганнях жінок перемога також належала українці. Найшвидше напівмарафонську дистанцію подолала Дар’я Михайлова (1:17:32).

Окрім того, 9 травня понад 200 бігунів взяли участь в XI Ковельському міжнародному пробігу та чемпіонаті України з півмарафону.

Серед чоловіків переміг волинянин Юрій Русюк (1:04:12). Друге місце у Романа Романенка, третім був Олександр Бабарика.

У жіночому півмарафоні перемогла Катерина Карманенко з Рівного (1:18:47). Другою була Віта Потерюк, бронза - у Людмили Шелест.

Тепер і Русюк, і Карманенко представлятимуть Україну у липні на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який відбудеться в Амстердамі.

Коментарі ()