Головне

Двоє українських легкоатлетів хочуть виступати за Росію

31.07.2017 14:45 10831 0
Двоє українських легкоатлетів хочуть виступати за Росію

Вихованці української школи легкої атлетики бігунка на середні дистанції Анжеліка Шевченко та стрибун з жердиною Георгій Биков переїхали у Санкт-Петербург і хочуть виступати за Росію.

Про це повідомила віце-президент Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) та глава Федерації легкої атлетики Санкт-Петербурга Юлія Тарасєнко.

ВФЛА звернулася до Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) з проханням скоротити перехідний період і дозволити Шевченко та Бикову, які вже отримали російське громадянство, виступати за Росію.

"Зараз ми чекаємо рішення української сторони. Анжеліка востаннє виступала за Україну у 2012 році, Биков ще раніше, тому підстав в України для відмови нам не повинно бути", - сказала Тарасєнко.

"Обидва ці спортсмена переїхали ув Санкт-Петербург. Анжеліка вийшла заміж за нашого бігуна Валєнтіна Смірнова, Биков переїхав до нас з Донецька", - додала вона.

Остаточне рішення по цим спортсменам буде прийнято у вересні на засіданні ради ФЛАУ, інформує ТАСС.

29-річна Шевченко востаннє виступала на початку січня 2017 року на київських "Різдвяних стартах". 23-річний Биков наприкінці червня на чемпіонаті Санкт-Петербурга зайняв перше місце.

 
Коментарі ()