Головне

Титулована українка має амбітні плани після тривалого відновлення від травми

11.01.2018 09:52 1851 0
 Ганна Рижикова-Ярощук/Facebook

Українська легкоатлетка Ганна Ярощук-Рижикова, яка спеціалізується на бігу на 400 метрів, має амбітні плани після тривалого відновлення від травми. 

Про це бронзова призерка чемпіонату Європи-2012, переможниця Універсіади-2011 розповіла в інтерв'ю прес-службі Федерації легкої атлетики.

"Я багато пропустила, але мені дуже допомогли у Харкові. Там відкрився центр реабілітації спортсменів і там дійсно нас розуміють, для нас створені найкращі умови. Зараз уже працюємо на всі сто відсотків", - каже Ганна.

Ярощук-Рижикова пробувала повернутися після важкої травми ще влітку минулого року, виступивши на чемпіонаті України. Проте у 2018 році вона серйозно ставиться до зимового сезону і вже взяла участь у турнірі Різдвяні старти у Києві. 

"Влітку це був експромт, ми буквально за місяць підготувалися. Тоді я нікуди не відбиралася, моїм завданням було вийти й пробігти. А тут я вже серйозно готувалася. Мені класно біглося. Дуже сподобався манеж у Києві, я тут вперше: чудові віражі, так світло, красиво. Було в кайф, я скучила за бігом!", - розповіла спортсменка. 

За словами бігунки, вона планує відібратися на зимовий чемпіонат світу-2018 та взяти участь у забігу на 400 метрів з бар'єрами та можливо у і естафеті 4 по 400 метрів. 

Нагадаємо, Ганна Ярощук-Рижикова після завоювання бронзи на ЧЄ-2012 фінішувала четвертою на Олімпійських іграх у Лондоні в естафеті, а вже за два роки на європейській першості виграла срібло у цій дисципліні. 

Також в активі спортсменки два золота та срібло на командних чемпіонатах Європи. 

Раніше повідомлялося, що на турнірі Різдвяні стартах у Києві Юлія Левченко встановила молодіжний рекорд України у стрибках в висоту.   

Коментарі ()