Українська правда

У Mercedes дозволили Хемілтону і Росбергу боротися, але встановили рамки

Сергей Шемшученко — 7 липня 2016, 19:47

Льюіс Хемілтон і Ніко Росберг можуть боротися один з одним на трасі, однак за новими правилами, встановленими за результатами наради з керівництвом Mercedes.

За підсумками обговорення ситуації пілотам було роз'яснено, що вони мають право вести боротьбу, однак робити це відтепер будуть відповідно до нових, більш жорстких командних правил.

Опублікована командою офіційна заява говорить, що "надана пілотам свобода дій передбачає їхній обов'язок поважати інтереси команди".

"Минулі п'ять етапів ознаменувалися трьома інцидентами, коштували нам 50-ти очок у Кубку конструкторів. У зв'язку з цим ми посилили наші "правила боротьби", щоб задіяти більш дієві засоби попередження контактів між нашими машинами"- йдеться у заяві.

"Таким чином, ми зберігаємо за нашими пілотами право самостійно вести боротьбу один з одним на трасі. Їхня доля - у їхніх власних руках", - додається.

У Mercedes не стали уточнювати, які саме "засоби попередження" передбачають нові правила.

Як припускає motorsport.com, вони, напевне, пов'язані з можливістю введення командних наказів або будь-яких покарань у разі чергового зіткнення між гонщиками на трасі.

Нагадаємо, на Гран Прі Іспанії Росберг і Хемілтон зіткнулися між собою та зійшли, а на Гран Прі Австрії інцидент повторився без сходів.