Українська правда

У Toro Rosso зажадали фінансової рівності в Ф-1

Сергей Шемшученко — 27 березня 2017, 22:01

Глава Toro Rosso Франц Тост переконаний, що Формула 1 стане кращою тільки в тому випадку, якщо всі учасники боротимуться в однакових фінансових умовах.

Франц Тост очікує, що нові власники Ф1 із Liberty Media змінять критиковану останнім часом систему розподілу доходів серед команд, хоча й визнає, що це може статися не раніше 2020 року, коли закінчується термін дії Договору згоди.

На думку Тоста, фінансовий паритет між командами Ф1 - як заводськими, так і приватними - має першорядне значення.

"Несправедливо, коли маленькі команди на зразок Toro Rosso отримують набагато менше грошей, ніж топ-команди. Можна сказати, що люди приходять, аби подивитися на Ferrari, на Red Bull. Вони хочуть дивитися на топ-команди. Це правда", - сказав він в інтерв'ю Motosport.

"Але якщо з чемпіонату підуть приватники, ніхто не прийде подивитися гонку, оскільки це буде просто нудно. Люди хочуть бачити в Ф1 10—12 команд. Вважаю, систему розподілу призових слід змінити, зробивши її більш справедливою.

Ми маємо поліпшити видовищність гонок. Має бути більше цікавих гонок з великою кількістю обгонів. Але це можливо тільки в тому випадку, якщо команди житимуть в однакових фінансових умовах ", - переконаний Тост, слова якого наводить ua.motorsport.com.

У той же час Тост не вважає, що перехід на новий регламент вплинув на якість гонок.

"Це не має нічого спільного з новим регламентом, із притискною силою в поворотах. Якщо команда попереду - вона попереду. І тепер обігнати фаворита ще складніше - через потужність мотора", - сказав він.

"Не слід забувати, що Ф1 - це ще й розвага", - додав Тост.