Українська правда

Хемілтон: Тести на "мулах" були марнотратством часу

Сергей Шемшученко — 6 квітня 2017, 15:35

Минулорічні тести гуми Pirelli 2017 року на перероблених болідах були марнотратством часу, оскільки відмінності від поточних автомобілів були занадто великими.

Про це заявив пілот Mercedes Льюїс Хемілтон.

Команди Mercedes, Ferrari та Red Bull переробили власні боліди 2015 року задля проведення тестів нової ширшої гуми Pirelli.

У той час як Себастьян Феттель на Ferrari проїхав багато кіл на цих тестах, Льюіс Хемілтон відмовився від тренувань в Абу-Дабі за кермом Mercedes, оскільки погано себе почував, а до цього він пропускав подібні тести через біль у нозі.

Коли Motorsport.com запитав Хемілтона, чи пов'язаний його програш в Австралії з тим, що Феттель провів значно більше часу на тестах нової гуми, британець відхилив це припущення.

"Я дуже радий, що не брав участі в тих тестах, оскільки боліди сильно відрізняються", - сказав Хемілтон перед початком Гран Прі Китаю.

"Я проїхав декілька кіл в Абу-Дабі на боліді 2015 року - він дуже сильно відрізняється від нашої поточної машини. Це було б лише марною витратою часу. Радий, що не робив цього - немає жодного значення - робив би я це чи ні", - зазначив він.

За його словами, болід-мул має набагато меньше притисної сили, він легший за чинний болід, тому гума працювала у зовсім іншому робочому вікні, пише ua.motorsport.com.