Українська правда

Пілот Mercedes Боттас вражений прогресом команди після Гран Прі Монако

Сергей Шемшученко — 12 червня 2017, 20:38

Завдяки фінішу Валттері Боттаса на другому місці, Mercedes здобула перший дубль у сезоні – за два тижні після провалу в Монако, де команда залишилась без подіума.

У кваліфікації та гонці Гран Прі Канади Боттас опинився в тіні свого напарника, який блискуче здобув поул та перемогу.

Але пілот Mercedes виконав гарну роботу, добре стартував і випередив на перших метрах Себастьяна Феттеля, хоча й пропустив на гальмуванні перед першим поворотом неймовірного Макса Ферстаппена.

Втім, після сходу нідерландця, Боттас опинився на другій позиції та до самого фінішу надійно прикривав тил Хемілтона і дозволив тому спокійно довести гонку до перемоги.

"Це чудово. Дякую тобі, Монреаль! Це моя п’ята гонка тут і третій подіум. Команді дуже потрібні були ці очки, і насправді я вражений тим, якого прогресу ми досягли після Монако. Я дуже гордий бути частиною цього", - поділився фін враженнями після фінішу.

"На початку було трохи складно триматись позаду Red Bull, а потім я застряг за Force India. Ми змінили стратегію й я ощадливо їхав і сфокусувався на тому, щоб дістатися фінішу й здобути очки – додав гонщик. – Тепер я з нетерпінням очікую на гонку в Баку!", - цитує Боттаса Motorsport.

У загальному заліку Боттас і надалі чимало відстає від пари Хемілтон-Феттель, але, принаймні, друге місце у Канаді дає йому чудову можливість закріпитися на третьому місці у чемпіонаті.

Льюїc Хемілтон та Валттері Боттас