Українська правда

"Хімік" майже повністю зберігає склад

Сергей Шемшученко — 10 червня 2008, 12:44

Як повідомив на прес-конференції головний тренер БК "Хімік" Дмитро Базелевський, бронзовий призер чемпіонату України практично повністю зберігає склад попереднього сезону: "Радує те, що ми практично зберегли весь кістяк команди, що закінчував сезон. Це стосується й Фамутімі, і Джексона, по яких були питання, а також Братіча, Чакіча і Келлі. Залишилися в команді Корочкін, Агафонов і Кольченко. Ці хлопці можливо поки що не є основними гравцями, але це люди, на яких базується результат і досягнення всього клубу. Для остаточного завершення комплектації команди нам необхідно знайти гарного п'ятого номера. У принципі в нас є Завадський, але поки що цей гравець тільки подає надії. Для ігор серйозного рівня - потрібен відповідний центровий, який захищатиме і цементуватиме трьохсекундну зону. Поки що прізвище цього баскетболіста вам назвати не можу, але повірте, що кандидати на цю позицію є."

Крім того, президент клубу Сергій Назаренко повідомив, що підписано довгостроковий контракт із лідером СК "Аджалик" Едгарасом Желенісом:

"З Едгарасом Желенісом у понеділок був підписаний контракт строком ще на 5 років. Ми зацікавлені в цьому гравцеві. Йому оформлено посвідка на проживання в Україні, згідно з усіма законодавчими нормами".

Залишив команду тільки центровий Олександр Джуріч.

Дмитро Базелевський розповів про плани підготовки до наступного сезону:

"Ця підготовка йде вже зараз. Ті гравці, які в чемпіонаті отримали максимальне навантаження, відпущені у відпустку, насамперед, це стосується легіонерів. Корочкін заліковує коліно, Агафонова викликали в національну збірну, Кольченко перебуває в літньому таборі в Тревізо, усі інші хлопці зараз проходять тренувальний збір. В основному, іде робота над удосконаленням фізичних кондицій. Крім того, зараз у клубі працює американський фахівець Майкл Хетч, основною спеціалізацією якого є робота з великими гравцями. До речі, він був дещо здивований комплекцією окремих наших гравців, якось перепитавши, у вас що в Україні всі такі худі?

До кінця червня ми попрацюємо в цьому напрямку. У липні ми надамо гравцям відпустки, вийдемо з яких 3 серпня. Пройдемо передпідготовчий збір, а також поглиблене медичне обстеження. 10 серпня виїдемо на традиційний збір до Златибора, де пробудемо до 25 числа, потім зіграємо дві товариські гри в Белграді орієнтовно з "Партизаном", 29 серпня повернемося на тиждень додому, після чого відправимося до Литви, де крім зборів, проведемо кілька контрольних матчів з "Лєтувос Рітас". Напередодні старту нового чемпіонату, разом із БК "Одеса" проведемо так званий "Чорноморський турнір", на який спробуємо запросити кілька серйозних закордонних колективів. Строки й остаточний склад учасників турніру, визначаться, я думаю, протягом місяця."

Крім того, на прес-конференції було озвучене збільшення бюджету клубу на наступний сезон.

basket.com.ua