Українська правда

Чоловіча збірна України програла Данії

Сергей Шемшученко — 26 серпня 2008, 22:44

Чоловіча збірна України з баскетболу проводить свій останній товариський турнір у рамках підготовки до відбору на Євробаскет-2009. Цього разу наша дружина вирушила до Естонії, де зустрілася зі збірною Данії у поєдинку першого ігрового дня.

Попри попередження тренерського складу про міць наших суперників, жовто-блакитні недооцінили данців та дозволили їм захопити лідерство у першій чверті. Втім, оговтавшись, підопічні Валентина Мельничука вирівняли гру та навіть спромоглися здобути 11-очкову перевагу.

Нажаль, наші хлопці кожного разу втрачали здобуте лідерство, що зумовило рівний рахунок на останній хвилині зустрічі. Володіння м'ячем було у Данії, Україна прийняла рішення не фолити, дозволивши суперникам реалізувати два очки. На останню атаку в нас залишалося 6 секунд, але скористатися цим часом та відповісти результативно збірній України не вдалося. Результат - 81:79.

Найрезультативнішим гравцем жовто-блакитних став, закинувши 15 очок, розігруючий Артем Буцький, що повернувся до стану команди після тривалої паузи. Андрій Агафонов додав 13 очок, Артур Дроздов, Олександр Кольченко та Олексій Онуфрієв поклали до скарбнички команди по 12 очок, при чому Онуфрієв додав 10 підбирань. Сергій Ліщук став шостим українцем, що закинув двозначну кількість очок - 10 (+9 підбирань).

Не брав участі у грі Дмитро Забірченко, що травмував плече у поєдинку "Кубку Дружби" проти Естонії. Тренерський штаб вирішив поберегти плеймейкера від можливого погіршення ситуації.

У другому матчі турніру його господарі збірна Естонії переграла Ізраїль 69:66.

Завтра наша дружина зустрінеться зі збірною Естонії.

Після гри оцінку діям своєї команди дав Валентин Мельничук:

-Перемогти у цьому матчі нам не дозволила нестабільна гра та поганий відсоток реалізації двох- та триочкових кидків. Ми виграли підбирання, передачі, зробили менше втрат. Звичайно, прикро. Хотілося б набиратися досвіду на перемогах. Очікували, що після непоганого виступу проти Естонії у Києві, ми вже знайшли свою гру та зможемо її виконувати. Дуже добру гру продемонстрував Артем Буцький. Він ще втомлюється, і якщо б його підміняв Забірченко, результат міг би бути зовсім іншим. Його так довго не будо в команді, бо він сам сказав нам, що його турбують травми і він ніяк не може відновитися. Ми його й відпустили. А декілька днів тому він зателефонував і сказав, що почуває себе добре і готовий нам допомогти. Думаю, що він вже буде грати з нами до кінця. Завтра - ще один тест. Сподіваємося, що зможемо додати

ukrbasket.net