Українська правда

Брюховецький: Виступ на Євро-2009 залежатиме від першої гри

Сергей Шемшученко — 22 січня 2009, 15:17

Головний тренер жіночої збірної України з баскетболу прокоментував результати жеребкування фінальної частини Євро-2009. На його думку, слабких суперників на цій стадії бути не може і Україна має такі ж шанси, як і інші збірні.

- У першу чергу хотів би відзначити, що у фінальній частині європейського чемпіонату слабких суперників не буває. Про це говорить і те, що сильна збірна Італії пробивалася у фінал, так само як і ми, через додаткову кваліфікацію. Тому, чи варто говорити про силу збірних Словаччини, Іспанії та Чехії? Тим паче, що дві останні команди брали участь в Олімпійських іграх. Що стосується наших шансів, то мені здається, багато що залежить від першої зустрічі. На старті розклади для всіх команд приблизно рівні.

- Протистояння зі словацькою збірною, з якою українки зустрічалися на декількох відборах, не здається для Вас принциповим?

- Впевнений, що гра з будь-якою командою на таких змаганнях буде принциповою. Наприклад, з Іспанією, у якої більшість гравців виступають у провідних європейських клубах.

- Приклад збірної Білорусі, яка на минулому Чемпіонаті створила міні-сенсацію, вийшовши у півфінал, Вас не надихає?

- А чим ми гірші? Я згадую, як минулого літа ми зібралися перед стартом кваліфікації з бажанням довести, що не слабкіші за сильних суперників. І цей настрій у команді зберігся і до сьогодні. Це спорт, і в кожній грі зобов'язаний довести, що ти кращий за свого опонента.

- На чемпіонаті Європи ми побачимо приблизно той же склад, що і в кваліфікації?

- Я завжди дотримуюся принципу, що у збірній мають виступати найсильніші на даний момент. Тому і чітко відстежуватиму, хто як грає у своєму клубі, скільки ігрового часу отримує. Тим більше зараз інтернет дозволяє проводити докладний аналіз: Звичайно, певна ротація гравців буде, але від добра добра не шукають.

Артем Ананьєвський, газета "Спорт-Экспресс в Украине"