Українська правда

Волков каже, що Львів скоро стане європейським баскетбольним містом

Сергей Шемшученко — 27 листопада 2011, 17:40

24 листопада на Львівщині перебувала делегація європейської федерації баскетболу.

Про це повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України.

Разом з інспекторами ФІБА-Європа Річардом Стоуком, Вальте Мілтовічем, Любоміром Мандичем та Дімітрісом Контосом до Львова прибули також президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, віце-президент Федерації Віталій Кондратьєв, генеральний секретар Олександр Ларін та консультант Федерації баскетболу з Великобританії Джаспер Перрі.

Делегація вже побувала перед тим у Києві та кількох інших українських містах. Загалом мета візиту в Україну - це підготовка держави до участі у конкурсі на здобуття права проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року.

Під час візиту на Львівщину високі гості оглянули новий аеровокзал, ознайомились з можливостями готельної, туристичної та транспортної інфраструктури міста. Перебуваючи на новозбудованому стадіоні "Арена Львів" європейській делегації було представлено плани будівництва нового ігрового Палацу спорту поблизу львівського cтадіону й загалом можливості довколишньої інфраструктури.

Представники української та європейської баскетбольної громадськості мали змогу зустрітися також з головою обласної державної адміністрації Михайлом Костюком та міським головою Андрієм Садовим.

"Я можу з упевненістю сказати, що Львів зараз має великі переваги для здобуття права проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу", - зазначив інспектор ФІБА-Європа Вальте Мілтовіч.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков висловив переконання у перемозі в конкурсі на здобуття права проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу.

"Крита арена буде найкращою в Україні і навіть Європі. Львів скоро стане міжнародним європейським баскетбольним містом", - зауважив олімпійський чемпіон.