Українська правда

Будівельник і Дніпро не підтвердили свою участь у чемпіонаті України

Сергей Шемшученко — 14 вересня 2015, 20:56

Будівельник і Дніпро не підтвердили свою участь у чемпіонаті України.

Про це йдеться у заяві на сайті ФБУ.

Відзначимо, що ця заява з'явилася у відповідь на інтерв'ю президента Будівельника Богдана Гулямова, в якому він заявив, що не знає, скільки команди візьмуть участь у турнірі.

"До 15 вересня 2015 федерація приймає заявки від команд на участь у чемпіонаті України. Команди, які не подадуть заявки до 15 вересня, не будуть допущені до участі в чемпіонаті.

На даний момент свою участь у чемпіонаті України не підтвердили Будівельник (Київ), Дніпро (Дніпропетровськ), Дніпро-Азот (Дніпродзержинськ), Говерла (Івано-Франківськ), БК Київ і Політехніка (Львів).

Федерація баскетболу України отримала заявки на участь у чемпіонаті України від ряду нових команд - це Кремінь (Кременчук), Динамо (Київ), Кривбас (Кривий Ріг), Запоріжжя і новий зареєстрований баскетбольний клуб з Одеси.

Нові клуби у вищому дивізіоні чемпіонату України приймає Президія ФБУ, засідання якої заплановане на 24 вересня. І тільки після засідання президії та затвердження складу учасників чемпіонату України буде затверджено календар чемпіонату України серед команд Суперліги.

Процедура допуску гравців до ігор чемпіонату України не змінилася в порівнянні з попередніми сезонами. Як і раніше, якщо гравець влаштовує той клуб, який підписав з ним контракт і включив його в заявку, в ФБУ немає підстав не допускати гравця до участі в змаганнях

Федерація баскетболу України готова надати вичерпні відповіді на будь-які питання пана Гулямова, і просить зберегти клуб-бренд і обов'язково розрахуватися з гравцями, щодо яких клуб має бан FIBA", - йдеться на сайті федерації.

Раніше повідомлялося, що Коломойський продовжить фінансувати Будівельник.