Українська правда

Євробаскет-2016 (U-20). Чоловіча збірна України вирвала перемогу у Латвії

Сергей Шемшученко — 19 липня 2016, 17:08

Збірна України U-20 здобула перемогу e матчі третього туру групового раунду Євробаскету-2016, здолавши e матчі з неймовірним сюжетом команду Латвії.

Pбірна України вирушила на велику перерву, маючи 10 очок дефіциту nf всього 22 набраних бала за підсумками першої половини зустрічі, інформує сайт Федерації баскетболу України.

Довгоочікуваний ривок українська молодіжка організувала у другій частині третьої десятихвилинки завдяки відмінній грі Кобця та триочковим "бомбам" Сидорова і Зотова, проте на заключну перерву команди пішли при двозначній, 12-очкової, перевазі латвійців.

Отримавши двохвилинну перерву, українські баскетболісти на досягнутому не зупинилися. Вчепившись у своїх опонентів у персональному захисті, підопічні Міхельсона грамотно зіграли в атаці, залишивши лише 5 очок від переваги латвійців за 5 хвилин до фінальної сирени.

У підсумку Україна зуміла-таки первести гру в овертайм завдяки надважливим перехопленню і лей-апу Михайлюка - 65:65.

В овертаймі українська збірна захопила невелику перевагу, яку латвійці спочатку нівелювали, а потім, за хвилину до сирени, навіть вийшли вперед. Але Михайлюк знову взяв на себе гру, реалізувавши два очки в проході, а точний штрафний Кобця за кілька секунд до фіналу приніс другу перемогу на турнірі.

Матч 1/8 фіналу збірна України U-20 проведе 20-го липня, а суперник визначиться по закінченню третього туру групового раунду турніру.

Нагадаємо, перед цим збірна України впевнено переграла чемпіонів Європи.

Чемпіонат Європи-2016 з баскетболу

Молодіжні збірні U-20

Чоловіки

Гельсінкі, Фінляндія

3-й тур

Україна - Латвія 72:70 ОТ (10:17, 12:15, 21:23, 22:10, 7:5)

Турнірне становище на момент написання: