Українська правда

Гладир: Мрію виграти олімпійську медаль, однак усвідомлюю, що зробити це складно

Сергей Шемшученко — 2 березня 2017, 09:20

Український захисник Сергій Гладир хотів би допомогти національній збірній на найвищому рівні.

Про це сам український баскетболіст розповів у коментарі прес-службі ФІБА, передає офіційний сайт Федерації баскетболу України.

У складі збірної він виступив у фінальному турнірі Чемпіонату світу 2014 року. Однак після перемоги над командою Домініканської Республіки турнір для Гладиря раптово закінчився через травму.

Українець сподівається надолужити у кваліфікації Чемпіонату світу 2019 року та докласти зусиль, аби пробитися на Олімпіаду-2020.

"Звичайно, я мрію виграти олімпійську медаль. Однак усвідомлюю, що зробити це з національною збірною дуже складно. Хоча шанси кваліфікуватися на Олімпіаду-2020 Україна все ж має. Але спершу потрібно думати про Чемпіонат світу 2019 року. Потрібно докласти зусиль, аби виступити найкращим чином та здобути максимально високий результат", - зазначив Гладир.

Також Гладир звернув увагу на зміни міжнародного календаря матчів. На його думку, це має піти на користь як гравцям, так і вболівальникам.

"Літо - є літо. Не лише баскетболісти хочуть відпочити влітку. Вболівальники також намагаються йти у відпустки саме влітку. Для них матчі збірних упродовж року стануть чудовою нагодою відвідати їх. Влітку не завжди це виходить. Упродовж сезону гравці готуються у клубах, то ж будуть у найкращих кондиціях для виступів за збірні. ФІБА затвердила правильне рішення, змінивши таким чином календар", - резюмував Гладир.