Головне

Суперліга. Будівельник переграв Хімік і зрівняв рахунок у фінальній серії. ВІДЕО

01.05.2017 16:52 924 0
Суперліга. Будівельник переграв Хімік і зрівняв рахунок у фінальній серії. ВІДЕО

У понеділок, 1-го травня, у Києві відбулася друга гра між претендентами на чемпіонство у Суперлізі. Столичний Будівельник вдруге приймав у себе на паркеті южненський Хімік, який у минулій грі вирвав перемогу у киян на останніх секундах та повів у серії.

Зі стартових секунд другого матчу команди ринулися у бій. Рахунок же у грі відкрив Джейсон Лав з Южного на останній секунді володіння, передає сайт Федерації баскетболу України.

Проте Будівельник швидко відповів своїми набраними балами:  постарався українець Руслан Отверченко, який набрав поспіль п’ять балів і вивів власну команду вперед. Надалі допомагати захиснику взялися і партнери по команді: Генрі Дугат влучив "трьоху", а після данку від Стефенса Валерій Степановський і зовсім був змушений брати хвилинну перерву, адже різниця у рахунку сягнула восьми балів.

До слова, головний тренер Хіміка таки знайшов потрібні слова для своїх гравців, адже після точного триочкового від бігмена гостей В’ячеслава Петрова вже кияни взяли хвилину. Кінцівку першої чверті колективи провели рівно, про що й свідчить фінальний рахунок періоду - 17:17.

У другій чверті команди намагалися не відпускати одна одну у рахунку та грали від захисту. Лише Ді Джей Стефенс з Будівельника раз по раз тішив публіку своїми неймовірними кидками згори. Ближче до завершення десятихвилинки команди взагалі зацементували свої трисекундні зони й атакували переважно з периметру чи середньої дистанції. Чверть же завершилася за мінімальної переваги для господарів паркету - 37:34.

Світлина ФБУ

У другій половині матчу все той же Лав знову відкрив лік набраним очкам, щоправда цього разу з лінії штрафних кидків. Далі взявся за справу капітан гостей Олександр Рябчук, який зумів впритул наблизити свою команду до Будівельника по набраних балах, а ще за декілька миттєвостей гості вже везли своїм опонентам 5 пунктів. З такою різницею і завершилася передостання чверть - 45:50.

Зі стартових секунд заключної чверті підопічні Володимира Коваля ринулися у бій, і як результат уже за дві стартові хвилини гравцям у жовтому вдалося нівелювати відставання та самим вийти вперед.

За дві ж хвилини до завершення матчу Михайло Анісімов з Будівельника збільшив відрив своєї команди до 11 набраних балів і практично зняв питання про переможця у зустрічі

Тож гра закінчилася за рахунку 71:64, відповідно Будівельнику вдалося зрівняти рахунок у золотій серії.

Наступну гру команди проведуь 4 травня у Южному.

Суперліга-2016/17 України з баскетболу

Плей-офф

Київ

Другий матч

1 травня

Будівельник - Хімік 71:64 (17:17, 20:17, 8:16, 26:14)

Будівельник: Анісімов (17 + 9 підбирань + 5 передач), Отверченко (16), Дугат (12 + 6 передач), Стефенс (12 + 6 підбирань), Філдс (9 + 6 передач), Крутоус (5).

Хімік: Сміт (17 + 5 передач), Петров (15 + 8 підбирань), Лав (13), Конєв (8 + 10 підбирань), Антіпов (4), Павлов (4), Рябчук (3).

Коментарі ()