Головне

Кубок світу. У змішаній естафеті у Контіолахті українці фінішували третіми

12.03.2017 18:36 7341 0
Кубок світу. У змішаній естафеті у Контіолахті українці фінішували третіми

Збірна України з біатлону знову потрапила на п'єдестал пошани в естафетній гонці Кубку світу сезону-2016/17.

Сталося це у неділю, 12 березня, на етапі у фінському Контіолахті у змішаній естафеті. За Україну по черзі бігли Ірина Варвинець, Ольга Абрамова, Сергій Семенов і Дмитро Підручний.

Як інформує офіційний сайт Федерації біатлону України, вже перший етап гонки показав, що українці претендуватимуть на помітну роль у гонці. Ірина Варвинець на першому етапі міксту ідеально впоралася з вогневими рубежами та свій відрізок пройшла другою, на 20 секунд відставши від француженки Марі Дорен Абер.

Тут же з числа претендентів на подіум випали головні фаворити - норвежці. Скандинавська команда єдиною з топ-збірних виставила на мікст максимально бойовий склад, проте вже Марте Олсбю двома колами штрафу відправила свою команду у нокаут.

На другому етапі у команді України відбулася заміна - замість спочатку заявленої Юлії Джими на старт вийшла Ольга Абрамова. І спочатку здавалося, що ця рокіровка серйозно зменшує шанси України на подіум. "Лежка" в Абрамової вийшла "валідольною" - повний комплект запасних патронів. Зате у стійці вона впоралася на "відмінно", а потім ще на останньому колі нагадала про себе, як про досить швидку лижницю.

Першим з чоловіків взявся за справу Сергій Семенов. Усього один запасний патрон, повернення до призової трійки, скорочення відставання від лідерів до 50-ти секунд - ось підсумок 7,5 кілометрів Сергія на трасі.

Долю медалі партнери по збірній передали Дмитру Підручному. Основна боротьба у нього йшла не з Міхалом Крчмаром, який на "лежці" несподівано пішов на штрафне коло, а з Євгенієм Гаранічевим. І в цій боротьбі нервів Підручний виявився міцнішим. До допомоги запасних патронів Дмитро звертався по одному разу на кожному рубежі, а росіянин ледь не відправився на додаткові 150 метрів після стійки.

Перед фінальним колом перевага українця над суперником становила 14 секунд, що теоретично залишало можливості Гаранічеву для боротьби. Але Підручний провів чудове останнє коло.

Збірна Франції, яка виступала без Мартена Фуркада, як захопила лідерство після першого рубежу, так і не опускалася нижче першого рядка. Навіть досить нервова стрільба Кантена Фійона Майє на останньому етапі та титанічні зусилля Арнда Пайффера у гонитві не допомогли Німеччині хоча б нав'язати боротьбу на фініші.

Нагадаємо, на чемпіонаті світу у Гохфільцені чоловіча команда стала шостою, а жіноча здобула срібні нагороди.

Кубок світу-2016/17 з біатлону

Етап у Контіолахті, Фінляндія

Змішана естафета

12 березня

1. Франція (0+9) - 1:11:34.5
2. Німеччина (0+10) - +11.0
3. Україна (0+6) - +27.1
4. Росія (0+10) - +47.8
5. Норвегія (3+8) - +1:15.0

Коментарі ()