Головне

Кубок світу. Джима потрапила у квіткову церемонію після спринту у Пхенчхані

02.03.2017 14:28 3106 0
Кубок світу. Джима потрапила у квіткову церемонію після спринту у Пхенчхані

Юлії Джимі вдалося втретє у нинішньому сезоні потрапити у квіткову церемонію в індивідуальних гонках Кубку світу.

Сталося це у спринті на етапі у корейському Пхенчхані. До цього українка ставала шостою у мас-старті на Чемпіонаті світу у Гохфільцені та п'ятою у тому ж таки мас-старті в Обергофі.

Джима почала не надто швидко, програвши чимало Марен Гаммершмідт на дистанції перед першою стрільбою. Але от саме на вогневому рубежі українка була точною, на відміну від суперниці.

Проте через повільний темп Юлія втрачала позицію за позицією. У підсумковому протоколі після стрільби лежачи вона значиться 23-ою з відставання у 29 секунд від лідера на цій позначці Тіріл Екгофф. Джима навіть програла партнеркам по збірній Ользі Абрамовій та Ірині Варвинець, які також відстрілялися чисто.

Натомість, надалі Джима підвищила темп, відігравши декілька позицій на трасі. А вдала стрільба стоячи на певний момент подарувала надію на п'єдестал.

Щоправда, тільки на "певний момент"... Бо швидкість, з якою мчали трасою Лаура Дальмайєр та Екгофф, була шаленою та неймовірною. А точна стрільба у виконанні цих біатлоністок означала, що саме вони боротимуться за перемогу. У підсумку німкеня привезла норвежці 8 секунд.

А після того, як точно відстрілялися Анаїс Шевальє та Марі-Дорен Абер, залишалося сподіватися, щоб Джима потрапила у квіти.

І вона б туди не потрапила, якби не зійшла з траси на останньому колі Абер, яка, між іншим, впевнено йшла на третє місце. Нефініш Марі-Дорен означав, що на п'єдестал потрапила її партнерка по команді Шевальє.

Джима, до речі, на останньмоу колі програла ходом Сьюзан Данклі та Кайсі Мякяряйнен, які мали один і два промахи відповідно. Проте у квітковій церемонії Юлія таки взяла участь, фінішувавши з шостим результатом.

Щодо інших українок, то Олена Підгрушна не стартувала, про що вже повідомлялося, а Анастасія Меркушина й Ірина Варвинець не впоралися зі стрільбою стоячи, отримавши по одному штрафному колу. Це відкинуло їх у четвертий і п'ятий десятки.

Вкотре у сезоні за межами очкової зони фінішувала Валя Семеренко. А низьке місце Ольги Абрамової можна пояснити падінням, після якого вона вже не змогла тримати попередній темп.

Кубок світу-2016/17 з біатлону

Етап у Пхенчхані, Південна Корея

Спринт

Жінки

2 березня

1. Лаура Дальмайєр (Німеччина) (0+0) - 20:43.7
2. Тіріл Екгоф (Норвегія) (0+0) - +8.4
3. Анаїс Шевальє (Франція) (0+0) - +41.6
4. Кайса Мякяряйнен (Фінляндія) (0+2) - +58.7
5. Сьюзан Данклі (США) (0+1) - +1:01.0
6.  Юлія Джима (Україна) (0+0) +1:01.0
...31. Анастасія Меркушина (Україна) (0+1) +1:55.1
...44. Ірина Варвинець (Україна) (0+1) +2:20.6
...60. Валя Семеренко (Україна) (1+1) +2:53.3
...69. Ольга Абрамова (Україна) (0+2) +3:15.6

Джима (зліва) готується до квіткової церемонії. Світлина IBU
Коментарі ()