Головне

Бринзак: Імідж в біатлоні Росія вже втратила і відновити його буде важко

03.12.2017 20:20 1024 0
Бринзак: Імідж в біатлоні Росія вже втратила і відновити його буде важко

Президент ФБУ Володимир Бринзак не виключає втручання російських спортивних чиновників у маніпуляціях з допінг-пробами і підставити Віту Семеренко

Про це заявив сам керманич українського біатлону.

"Звичайно, для нас це був шок. Такого ми точно не очікували і не були готові зрозуміти такий вчинок. Але зараз я допускаю таку можливість, так як ціна виграшу домашньої Олімпіади була занадто висока", - сказав Бринзак.

"Думаю, чиновники міністерства хотіли зробити все для перемоги і за будь-яку ціну. Вони купували спортсменів з інших країн, якщо ви пам'ятаєте, то були куплені спортсмени в Південній Кореї і в США. Могли дійти і до підміни проби, так як ми були дуже конкурентною командою в естафеті", - продовжив функціонер.

Володимир Бринзак

"Але я не допускаю, що в цьому були замішані президент федерації Прохоров або виконавчий директор Кущенко. Ми з ними були в дуже хороших відносинах і постійно контактували з різних питань. Це могли зробити тільки чиновники з лабораторії або міністерства", - наголосив Володимир Михайлович.

"Цей прецедент повинен всіх шокувати в біатлонному світі, так як підміну проби навіть важко собі уявити. Як тепер можна їхати в Росію на змагання? Думаю, буде реакція не тільки від нас, але і від інших федерацій", - стверджує президент федерації.

"Зараз все йде до того, що збірну Росії можуть позбавити Олімпіади. Я ж вважаю, що не можна карати всіх спортсменів, не всі вони були задіяні. Хтось чесно працював протягом багатьох років. Потрібно допустити чистих спортсменів під нейтральним прапором", - зазначив спеціаліст.

"Імідж в біатлоні Росія вже втратила і відновити його буде важко. Але проблеми є не тільки там. Багато питань і по інших країнах, є проблеми з астмою, є проблеми з довідками, які дають можливість спортсменам приймати заборонені препарати у вигляді ліків. Міжнародна федерація біатлону і ВАДА повинні вирішити це питання. Для всіх повинні бути однакові умови", - цитує Бринзака biathlon.com.ua з посиланням на 112-й канал.

Коментарі ()