Головне

Надія збірної України відверто пояснила причини важливого рішення у своїй кар'єрі

09.06.2018 13:23 2429 0
 Анастасія Меркушина (на ближньому плані) продовжує тренуватися у Чернігові/Ганна Савчик, sport-express.ua

Одна з лідерів збірної України Анастасія Меркушина розповіла, чому вона продовжить готуватися до сезону-2018/19 за індивідуальною програмою

За її словами, перед тим, як розпочинати роботу із новим головним тренером Андрєєм Прокуніним, вона хоче виправити помилки, які були допущено із попереднім керманичем Урошем Велепцом. 

"Це було колегіальне рішення, я його приймала не поодинці. Володимир Михайлович Бринзак (президент Федерації біатлону України - ред.), тренери збірної, мій батько - ми всі брали участь в обговоренні, і кожний виправдував свої доводи. Хоча останнє слово було все-таки за мною", - каже Меркушіна. 
 
"Наведу порівняння. Може бути воно і складне, але мені здається, дуже добре підходить для ілюстрації моєї ситуації. Коли ти робиш лазерну корекцію очі за допомогою машинної шліфовки, вона йде по певному алгоритму і не враховує тонкощів, правда, і коштує дешевше. А коли тебе лікує лікар, він звертає увагу на всі западини і нерівності, приділяючи увагу кожному аспекту. У збірній швидше за все була б поверхневе шліфування існуючих у мене проблем, і не стільки через тренерів, скільки через банальний брак часу", - вважає біатлоністка.

"Це було б просто некоректно з мого боку тягнути на себе всі тренерську увагу, це по-перше. По-друге, я не хочу кидатися в нову систему, не попрощавшись зі старим багажем, тобто не виправивши всі ті помилки, які ми зробили за останні два роки разом з Урош Велепцом", - цитує 24-річну спортсменку sport-express.ua.

Раніше стало відомо, що Юлія Джима буде тренуватися зі збірною Словенії під керівництвом тренера Уроша Велепеца.

Також Меркушина відверто розповіла, чому вона невдало виступила на ОІ-2018.

Коментарі ()