Українська правда

Григорій Шамрай: Семеренко ще не вистачає стабільності

Сергей Шемшученко — 26 грудня 2008, 16:24

Українським біатлоністкам Віті та Валі Семеренко не вистачає досвіду і стабільності. У цьому переконаний тренер жіночої збірної України з біатлону Григорій Шамрай.

"За статусу сестри вже дорослі, але за майстерністю все-таки ще юніори. Успіх в біатлоні залежить від багатьох чинників. Наприклад, наскільки поправку зробити, коли вітер дує", - наводить слова Шамрая "Спорт-Экспресс в Украине".

На його думку, роль грає не лише функціональна підготовка, але і психологічна, особливо у стрільбі.

"А дівчатам ще не вистачає досвіду, у них немає стабільності", - переконаний тренер.

"Після успіхів у спринті, мене трохи розчарував провальний виступ Віти в обох естафетах. Не можу сказати, що вона команду поховала, але і не спрацювала так, щоб у нас було призове місце. Мені здається, це пов'язано з внутрішньою психологією. Людина думає, раз в особистих гонках чогось добилася, можна трохи заспокоїтися", - розповів Шамрай.

"Поки є думки про те, щоб утриматися на третьому місці, а не поборотися за лідерство. Хоча не можу сказати, що Віта сильно здала в кінці спринту в Хохфільцені. У деяких гонках вона більше провалювалася на останньому колі. Це нормальний юнацький азарт: почати швидше, і гнати доки сил вистачає", - сказав тренер збірної.