Українська правда

Президент IBU каже, що поки замало доказів, щоб застосувати санкції проти Росії

Сергей Шемшученко — 6 січня 2017, 09:07

Президент Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерс Бессеберг заявив, що у експертної комісії поки немає достатніх доказів для усунення будь-кого з 29 російських біатлоністів, згаданих в доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) під керівництвом Річарда Макларена.

Проте чиновник пояснив, що якщо доказів буде вистачати, то рішення про дискваліфікацію може бути прийняте до початку чемпіонату світу в Хохфільцені.

"Два гонщики тимчасово відсторонені, і розпочато розслідування по 29 біатлоністам. Завданням створеної експертної групи в першу чергу є перевірка того, чи є підстави для тимчасового усунення когось з тих біатлоністів, які виступають зараз. Проте на даний момент у нас немає доказів, достатніх для ухвалення рішення про тимчасове усунення.

Група експертів працює над тим, щоб роздобути необхідну інформацію. 29 біатлоністів попереджені і зараз дають пояснення.

Неможливо сказати сьогодні скільки пройде часу, тому що нам як і раніше бракує деяких матеріалів. Я не наважуся сказати що-небудь, поки ми не закінчимо розгляд справи повністю. Побоююся, що на це можуть піти тижні і місяці. Але те, що зараз важливе для нас, чому віддається пріоритет, - це ті біатлоністи, які виступають на міжнародному топ-рівні.

Якщо є підстави для усунення кого-небудь з них, то ми повинні постаратися зробити це до початку чемпіонату світу. Це також було побажанням спортсменів з вчорашньої зустрічі, - сказав Бесссеберг в ефірі NRK, пише sports.ru.

Раніше повідомлялося, що лідери світового біатлону відмовляються бойкотувати змагання в Росії.

Раніше відомий німецький тренер закликав не допустити Росію до ОІ-2018, якщо буде доведена системність допінгу в цій країні.

Андрес Бессеберг