Головне

Андреа Пірло: від "фантазісти" до "реджисти"

10.11.2017 18:18 Андрій Твердохліб 2537 0
Андреа Пірло: від "фантазісти" до "реджисти"

"Коли я бачу як грає Пірло,

запитую сам у себе,

а чи футболіст я взагалі"

©Дженарро Гаттузо

Днями оголосив про завершення кар'єри один з найвидатніших футболістів в історії Андреа Пірло.

Півзахисник, який змінив світовий футбол. Змінив наше традиційне уявлення про гру атакувального центрального півзахисника.

Як це не дивно, але в дитинстві Андреа був палким вболівальником Інтера, але всі свої головні трофеї виграв у складі Мілану.

Андреа Пірло в складі Мілану

На жаль, а можливо, й на краще в Інтері у Пірло не склалося. На рубежі столітть, а саме в період з 1998 по 2001 рік, коли наш герой був частиною Нераадзурі Массімо Моратті, тодішній власник італійського гранду, постійно влаштовув бардак на тренерському містку.

І в 2001 році Андреа Пірло за 18 млн.євро перейшов до "заклятого друга" Інтера Мілану.

Ім'я Андреа Пірло вже давно стало "ім'ям прозивним" у світовому футболі. Говорячи грати як Пірло, ми прекрасно розуміємо про що йдеться.

Хоча мало хто знає, що геніальна ідея перетворити молодого футболіста з "фантазісти" чи то "треквартисти" на "реджисту"(плеймейкера, який грає трохи вище за центральних захисників), належала видатному італійському тренеру ще старої школи Карло Маццоне.

В вже потім цю ідею довів до досконалості Карло Анчелотті.

І ось 22 роки фантастичної кар'єри добігли до свого логічного закінчення. Дуже символічно, що останнім тренером в префесійній кар'єрі Андреа був Патрік Вієйра. Вони грали на одній позиції в опорній зоні, але вони грали в абсолютно різний футбол.

Андреа Пірло у складі Нью-Йорк Сіті

Завершив свою кар'єру Архітектор(одне з прізвіськ Пірло) тихо, без особливого пафосу. Просто подякувавши своїй родині, вболівальникам та всім хто його підтримував.

Власне кажучи, без пафосу проходила і вся кар'єра півзахисника. Півзахисника, який змінив наше уявлення про футбол. Бо Андреа належить до тієї когорти гравців, які любили футбол в собі, а не себе в футболі.

Андреа Пірло виграв зі збірною Італії чемпіонат світу - 2006 року

Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють на сторінках champion.com.ua

Коментарі ()