Українська правда

Президент ФБУ Володимир Костерін: Спорту й екології необхідно приділяти особливу увагу

Сергей Шемшученко — 25 серпня 2008, 15:20

Український боксер Василь Ломаченко завоював золоту медаль у вагової категорії 57 кг. У фінальному бої українець переміг нокаутом у першому раунді Хедафі Джельхіра з Франції.

Перемогу українського боксера прокоментував президент Федерації боксу України Володимир Костерін. За його словами, "зараз в Україні влада на всіх рівнях повинна приділяти особливу увагу розвиткові спорту і поліпшенню екологічної ситуації, тому що від цього залежить здоров'я нації, її фізичний і духовний стан". Тому, заявив президент Федерації боксу, "пропоную 2009 рік оголосити роком екології в Україні для відновлення навколишнього середовища - основи здоров'я людини".

У свою чергу, другий віце-президент Федерації боксу України Ігор Гайдамак говорячи про досягнення Василя Ломаченка і всієї олімпійської команди з боксу, сказав, що після Олімпіади в 2000 році наші боксери були без медалей. Федерація не могла скоритися з такою ситуацією, і їй довелося прикласти максимум зусиль для того, щоб знову вийти на гідний рівень. Чимало в цій ситуації змінилося до кращого після приходу у Федерацію нового президента - Володимира Костеріна, пояснив Гайдамак, додавши, що Федерація почала самостійно виконувати план, була набрана нова команда з молодих боксерів.

Як сказав другий віце-президент, результати не змусили себе довго чекати й у Чикаго українські боксери виграли перші медалі. Далі були перемоги на світових і європейських чемпіонатах. Гайдамак розповів, що блискучі виступи наших хлопців відзначили не тільки вітчизняні, але і закордонні тренери. Таким чином, резюмував він, "ми раді, що своїми зусиллями змогли внести вклад у загальну скарбничку української олімпійської збірної".

www.ukrbox.com.ua