Головне

Ганьба боксу, або як "Коля Пітерський" "виграв" у Холіфілда

21.12.2008 01:16 1159 0
Ганьба боксу, або як "Коля Пітерський" "виграв" у Холіфілда

Росія, звичайно, країна за масштабами велика, і в ній знайдеться багато людей, які вболівають за свого боксера - Ніколая Валуєва. Але чи буде з них хоча б один, хто б віддав перемогу Валуєву у суботньому  поєдинку з 46-річним Евандером Холфілдом? Мабуть, що ні, але знайшлися три  судді цього двобою, які спаплюжили поняття чесності і гідності в професіональному боксі, що й раніше жив за поняттям великих грошей, але, щоб так свідомо...

Ось вердикт суддів: 114:114, 116:112, 115:114.

По завершенні двобою у швейцарському Цюриху, де Валуєв у двобої з Холіфілдом відстоював свій чемпіонський пояс за версією WBA, росіянина освистали уболівальники переповненої арени. Ця перемога не додасть Валуєву ваги в боксі, а навпаки, відкине на кілька кроків назад.

Щось схоже на суботнє свавілля суддів і команди Валуєва сталося 6 років тому в Сеулі, коли українець Тарас Біденко "возив" "Колю Пітерського" по рингу, а по завершенні двобою усі рефері віддали перемогу росіянину. Тоді зал також освистав "чемпіона" Валуєва, який ледве тримався на ногах після ударів українця.

"Цюріхська ганьба" Валуєва, схоже, була спланована ще до початку бою і головним завданням росіянина на цей бій було не програти нокаутом. З таким завданням Коля з Пітера справився, програвши Холіфілду всі 12 раундів! Цікаво, але після завершення бою тренер Валуєва Зімін сказав своєму підопічному: ти перемагаєш за очками..." Можливо, в цих словах і криється вся "чорна сторона" цього поєдинку.

Весь бій Валуєв простояв в центрі рингу, а Холіфілд, який нижче за нього на 26 сантиметрів, легше на 44 кілограми та старіше нга 11 років, був швидшим, більш влучав і просто був сильніше. Американець вибухав боковими двійками, бив на протиході, користуючись повільністю суперника.

Така перевага Холіфілда була 12 раундів і цей бій виграв саме американець, принаймні за справедливістю.

Коментарі ()