Українська правда

Чому я повинний був дозволити знищити Чагаєва на ринзі - Тімм

Сергей Шемшученко — 21 червня 2009, 19:36

Тренер чемпіона світу WBA "у відпустці" у суперважкій вазі Руслана Чагаєва Міхаель Тімм розповів про те, яка в узбека була установка на бій з чемпіоном світу IBF/IBO/WBO Володимиром Кличком і чому він прийняв рішення зупинити бій.

"Цей бій довів, що Кличко-молодший навчився володіти собою і на сьогоднішній день є кращим суперважкоатлетом у світі, - Руслан зробив у двобої з Кличко усе, що міг, але Володимир був просто краще. Чагаєв нічого не міг йому протиставити. Установку на бій виконати не вдалося.

Руслан не повинний був дозволяти Володимиру на себе тиснути. Повинний був "рвати" дистанцію. Однак Володимиру вдалося нейтралізувати атаки Руслана, вивести його з рівноваги і змусити помилятися.

Рішення перервати бій підказав мені мій тренерський досвід. Я вирішив поберегти Руслана. Знаю, що він ще здатний на багато що. Руслан - з тих людей, що уміють вставати з колін після поразок. Кличко дав Чагєеву урок, але Руслан обов'язково зробить правильні висновки і стане сильніше. Чому я повинний був дозволити знищити його на ринзі? А жити мрією про "лакі панч", випадковому ударі, - найдурніше заняття в нашій справі. Руслан хотів продовжити бій, але я вирішив інакше", - цитує Тімма Sportbox.ru.