Українська правда

Universium відпустить Дзинзирука лише за компенсацію

Сергей Шемшученко — 30 грудня 2009, 09:59

Німецький клуб Universum Box-promotion відреагував на заяви українського чемпіона WBO у першій середній вазі Сергія Дзинзирука про те, що він розпочинає співробітництво з американськими промоутерами й перший бій на заокеанському ринзі проведе в березні наступного року проти тимчасового чемпіоном WBO Альфредо Ангуло.

"Між нами й Сергієм Дзинзируком відбулися судові розгляди, пов'язані з перевіркою чинності його контракту", - повідомив Sportbox.ru головний менеджер Universum Дімар Пошва.

"Суд прийняв рішення на користь Universum. А це значить, що всупереч інформації у ЗМІ, Сергій не є вільним агентом, а згідно з постановою земельного суду Гамбургу від 13 листопада 2009 року має перед нами ексклюзивні контрактні зобов'язання".

Universum також не несе відповідальності перед Дзинзируком за те, що клубу не вдалося домовитися для нього про двобої з Полом Вільямсом і Джеймсом Кірклендом. Ці бої не вдалося організувати через слабкий інтерес до них американських телевізійних каналів і вимоги високих гонорарів Дзинзируком.

У заяві Пошви також підкреслюється, що Дзинзирук після постанови суду запропонував Universum викупити свій контракт, як тільки отримає пропозицію від однієї із промоутерских компаній.

"Якщо Дзинзирук заплатить компенсацію, то буде вільний. Однак подібна пропозиція, яка поки нам не надходила", - зазначив Пошва.