Українська правда

Менеджер Повєткіна у скасуванні бою з Кличком звинуватив команду українця

Сергей Шемшученко — 23 липня 2010, 16:18

Двобій за чемпіонський титул між Володимиром Кличком й Олександром Повєткіним насправді був скасований через незгоду російської сторони на запропоновані їй умови, заявив менеджер Повєткіна Володимир Хрюнов.

Бій між Кличок, чемпіоном світу у суперважкій вазі за версіями IBF, IBO і WBO, і обов'язковим претендентом Повєткіним повинен був відбутися 11 вересня в німецькому Франкфурті.

"Реальна причина того, що відбулося, - це наша незгода на ті умови, що висунув Кличко для проведення бою і цих розбіжностей було достатньо багато, для нас вони носили принциповий характер. Практично не виходило готуватися до цього бою, ми повинні були безупинно брати участь у медіа заходах. Усього розбіжностей було дванадцять, і вони були непереборними", - цитує Хрюнова РІА Новини.

За словами менеджера Повеєкіна, вони "до останнього намагалися домовитися" з командою українського боксера.

"Перший контракт, який ми одержали від Кличка, нараховував сім сторінок. Взагалі, його можна віднести до розряду творів. У відповідь я відправив контракт, який містив лише одну сторінку. До нього з'явився аркуш розбіжностей, і їх ми так і не подолали", - заявив Хрюнов.

Відсутність Повєткіна на прес-конференції у Франкфурті було поясненf тим, що переліт зі США, де Олександр готувався до бою, міг негативно позначитися на здоров'ї спортсмена.

"Олександр перебував на навчально-тренувальному зборі в Америці, у штабі Кличка прекрасно знали про це. І раптом ні з того ні із сього прийняли рішення провести прес-конференцію зі словами "нічого страшного, нехай на три дні прилетить у Європу". Що таке три дні? Це фактично зміна годинних поясів, акліматизація, - сказав Хрюнов.

Хрюнов не вірить, що Кличко-молодший і Повєткін так ніколи й не зустрінуться на ринзі. "За версією WBO Олександр - номер один, йому залишилося провести один бій, і він знову обов'язковий претендент, - відзначив менеджер російського боксера.

"За версією IBF готується спеціальне рішення із приводу позиції Олександра в рейтингу. Проттягом року можна чекати, що бій відбудеться".