Головне

Кличко побив Бріггса, але не звалив

17.10.2010 01:10 1849 0
Кличко побив Бріггса, але не звалив

Віталій Кличко у п`ятий раз відстояв титул чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBC після чотирьохрічної перерви в професійному боксі.

У суботу, 16 жовтня, у німецькому Гамбурзі Кличко переміг американця Шеннона Бріггса. Кличко переміг за очками  у двобої, які протривав усі 12-раундів, хоча американець мав звалитися на підлогу рингу ще після сьомого раунду, але вистояв, довівши, що він справжній чоловік.

Очевидно, що Бріггс - це найсильніший суперник Кличка-старшого після Леннокса Льюїса. Американець не тільки витримав зливу ударів, але у 12 раунді, коли ледве стояв на ногах, намагався атакувати і сподівався на перемогу...

До бою з Кличком Брігс підійшов у гарній фізичній формі. Якщо хтось і очікував легкого бою з Бріггсом, то не Віталій. Не факт, але Кличко-старший, мабуть, переглянув бій 12-річної давнини, коли Бріггс наприкінці першого удару ледве не нокаутував Леннокса Льюїса, але британця врятував гонг.

У бою з Кличком Бріггс вже був не той. Хоча американець доволі гарно рухався по рингу. З першого раунду українець визначив свою перевагу. Ще в першій 3-хвилинці пройшли кілька правих прямих в голову Шенона, але і той огризався лівими боковими та бив по нирках, як тільки опинявся у клінчі.

Включно до сьомого раунду обидва боксери не розкривалися. Українець поступово збільшував свою перевагу, але й не включав ударні серії, і переважно працював лівим та правим джебом, викидуючи по одному удару.

У сьомому раунді Брггіс міг вперше звалитися на підлогу рингу. Але так би було з іншим боксером, але не з Бріггсом. Американець вистояв після 3-хвилинного побиття і вийшов на 8 раунд, який пройшов вже більш-менш спокійно для американця. У 9 та 10 раунді Бріггс вже ледве стояв на ногах, але стояв і навіть намагався вдарити і атакувати, хоча погляд його вже був "хмільний".

10 раунд знову Бріггс пропускає купу ударів, але дотягує до гонгу, хоча у своєму куту падає повз стільчик...

11 та 12 раунди Кличко знову вбиває удари в голову Брггіса, але американець стоїть на рингу, а вболівальник починають аплодувати. Вигравши, Кличко розчарований, що не переміг нокатуом. Суддя бою аплодує обом боксерам.

Після поєдинку Кличко підходить до дружини Бріггса і каже, що в її чоловіка велике серце, а вона лише сумно посміхається. Бріггс же після бою не в лікарніі, а знову на ринзі, де він зі спокійним і не побитим обиччям (!!!) розповідає, що він бився і з Форманом, і з Льюїсом, але найкраший - Віталій Кличко.

Коментарі ()