Українська правда

Віталій Кличко: Хей боїться битися, бо знає, що програє

Сергей Шемшученко — 28 січня 2011, 10:46

Чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко поважає силу можливих суперників, але готовий до зустрічі проти будь-кого з них.

Про це він заявив кореспнденту "Спорт-Экспресса в Украине".

- Ахмет Онер, менеджер Одланьера Соліса, заявив, що Віталій Кличко намагався всіляко ухилитися від бою з його підопічним. Що думаєте з цього приводу?

- Насправді це неправда. Я готовий боксувати проти будь-якого суперника і ніколи не приховував, що перебуваю зараз в хорошій формі. Але давайте будемо відверті: до Солісу, незважаючи на його колосальні заслуги в аматорському боксі, американське телебачення інтересу не проявляє. Останній бій Соліса взагалі не показував жодний з каналів.

- А ви якої думки про кубинця?

- На професійному ринзі в Соліса поки немає таких вражаючих досягнень, як серед любителів. Але він дуже хороший боксер - сильний, технічний, талановитий, агресивний. До того ж дуже хоче забрати собі чемпіонський пояс. Його в жодному разі не можна недооцінювати - врешті-решт за плечима Соліса кубинська школа боксу. Триразовий чемпіон світу серед любителів, олімпійський чемпіон - все це говорить саме за себе.

У мене, зізнатися, ще не було настільки титулованих в аматорському боксі суперників. Та й на професійному рингу кубинець жодного разу не програв. 19 березня чекає дуже серйозний бій, я б навіть сказав - битва. Але, думаю, зі своїм завданням я впораюся. Звичайно, у порівнянні з іншими боксерами я, можна сказати, вже дідусь - в цьому році мені стукне сорок. З розуму зійти ... Але відчуваю себе так, як ніби мені 25.

- 92 відсотки поєдинків ви завершили нокаутом, що є рекордом серед важковаговиків. Якою буде ця цифра після бою з Солісом?

- Зрозуміло, хочу зробити відсоток нокаутів ще більш високим, але в бою з Солісом добитися цього буде непросто - у нього гарна реакція, він швидко оцінює ситуацію, рухливий, як і всі кубинці, має відмінну координацією.

- Коли почнете безпосередню підготовку до бою?

- Вже за пару тижнів буду в тренувальному таборі.

- Соліс з'явився на прес-конференцію з золотим індійським талісманом на шиї. Кубинець говорить, що він принесе йому удачу. Не боїтеся, що супернику можуть допомогти якісь потойбічні сили?

- Йому зробили талісман в Індії, мені - в Україні: перед кожним боєм кладу на фарт в рукавиці гайковий ключ. І, знаєте, допомагає (сміється).

- Найбільш очікуваний зараз бій: Девід Хей проти когось з Кличків. Британець та члени його команди заявляють: мовляв, вони пішли назустріч у всьому - гонорар навпіл, бій у Німеччині. І все одно не вийшло. Чому?

- Тому, що Хей не хоче. Не хо-че. Бо-їть-ся. Знає, що програє. Ось і намагається диктувати умови. Проти старшого Кличка не хоче тому, що той нібито старий. А проти молодшого ... Виходить, Володимир ні з ким не повинен боксувати і чекати тільки Хея. Але поєдинок з Чісорою перенесли. Брат відчуває свій обов'язок перед телеглядачами, людьми, які купили квитки на цей поєдинок. Він проведе бій з Чісорой в квітні і на початку липня буде в прекрасній формі.

- Хей вважає, що два місяці - надто короткий для Володимира проміжок часу між боями. До того ж каже: а раптом Володимир отримає травму?

- "Раптом" не вважається. Ми зацікавлені в поєдинку з Хеєм і дали з цього приводу повне підтвердження. Не хоче з Володимиром, нехай боксує зі мною.

- Ви хочете з ним битися, Хей, зі свого боку, робить заяви, що бажає з вами битися. Але бою немає. Натомість з'являються різні домисли ...

- Ми готові скликати прес-конференцію і прямо на ній підписати контракт на бій. Але Хей цього не хоче. Всі бажають побачити, як Кличко на рингу заткне рот цього товариша, який не звик добирати слова. Але Хей шукає відмовки.

- Ви пропонували йому конкретно сісти за стіл і підписати контракт?

- Так.

- Аналітик телеканалу HBO Ларрі Мерчант днями сказав, що Клички часто зустрічаються зі слабкими суперниками ...

- Мерчант прав, він - експерт. Дійсно немає хороших суперників. Ми боксуємо проти олімпійських чемпіонів, готові вийти на бій проти будь-кого. Але зірок немає. Сподіваємося, вони з'являться і проведуть з нами поєдинки.