Українська правда

Котельник: Клички сильні, бо в суперважкій вазі немає конкуренції

Сергей Шемшученко — 19 лютого 2011, 10:59

Брати Клички роблять все аби в медіа-просторі звучали лише їх прізвища.

"Я був п'ятим українським чемпіоном після братів Кличків, Дзинзирука й Сидоренка. Але Клички, які мають вагомий вплив на спортивний медіа-простір, роблять усе, аби люди думали, що, крім них, в Україні боксом не займається ніхто.

Мій бій з Александром транслювали 85 країн. Але не Україна. У той самий час по загальнодоступному каналу крутять поєдинок якогось Хурцидзе. І так відбувається не вперше. Коли бився з Гейвіном Рісом у Кардіффі, до мене підійшов російський знайомий і сказав: "Знаєш, що в Україні тебе не показують? А наше НТВ бій транслює". Думаєте, це випадково?

Віталій якось сказав, що співчуває Котельнику. А я співчуваю бійцям, які перебувають на контракті з його компанією. Кличко пропонував піти у К2 й мені - але на умовах, яких я не міг прийняти і близько", - розповів Котельник в інтерв`ю газеті "Україна молода".

Також Котельник нагадав, що саме він провів в Україні перший бій за звання чемпіона світу, а не Клички.

"Я кажу очевидне. Після 2004 року люди в нашій країні не такі дурні, як дехто думає. Не сперечаюся, Клички - бренд України. Але вони сильні, бо в суперважкій вазі немає конкуренції. Коли брати створювали свою промоутерську компанію, то говорили, що будуть першими, хто проведе в Україні бій за титул чемпіона світу. Але провів його я - у Львові проти японця Норіо Кімури", - сказав Котельник.