Головне

Як Кличко "Русского Вітязя" у Москві побив

05.10.2013 23:45 1546 0
Як Кличко "Русского Вітязя" у Москві побив

Володимир Кличко у 12-раундовому поєдинку за очками переміг росіянина Алєксандра Повєткіна у бою, який відбувся у Москві. Отже, українець відстояв титули чемпіона світу за версіями WBA/WBO/IBF/IBO.

"Олімпійський" у Москві прийняв найбажаніший бій супертяжів після двобою Кличка-старшого та Леннокса Льюїса. Увесь останній місяць російські ЗМІ кожень день видавали думку місцевих експертів та екс-суперників Кличка, що росіянин зможе побити українця, що він його нокаутує. Лише сам Володимир Кличко перед поєдинком був небагатослівний і казав, що все покаже ринг. Повєткін також багато не став балакати, лише зазначав, що готовий до бою і до перемоги.

Сам поєдинок вийшов таким, як про нього казали напередодні фахівці боксу. Кличко боксував, як професор, а Повєткіну не вдалося нічого видумати проти лівого прямого від українця та його захисту в клінчах. Кличко провів усю 12-раундову дистанцію, як за конспектом, і не дав своєму супернику потрясти себе ударом.

Не допоміг росіянину і тренер Тайсона. На зразок "Залізного Майка" Повєткін намагався вистрибувати з ударом, але це все проходило повз Володимира, або ж зустрічало його руки. Картина бою від першого раунду до 12-го майже була однакова. Кличко тримався на дистанції, виставляючи свою ліву, та відразу в'язався тільки-но росіянин ішов на зближення.

У другому раунді Кличко тикнув лівою "Русского Вітязя", і той вперше побував у нокдауні. Сьомий раунд міг стати кінцем славної історії "Русского вітязя". На початку раунду Кличко двічі пробиває Повєткіна і відштовхнув його, росіянин падає, і суддя фіксує нокдаун. У цьому ж раунді Кличко ще двічі відравляє свого суперника в нокдаун, і Повєткін знову зблизився з підлогою рингу, але рефері бій не зупинив, а Володя не добив свого опонента.

У восьмому раунді Кличко не пішов добивати Повєткіна, а методично раз за разом втикав у голову росіянина удари. В 11-му раунді Кличко отримує попередження за поштовх свого суперника. 12-й раунд, і Повєткін пішов ва-банк, стрибав, штовхався, боровся, але влучити у Володимира своїм разючим ударом, який ми так і не побачили, не зміг.

Після закінчення бою усі троє суддів віддали перемогу Володимиру Кличку з однаковим рахунком - 119:104. Коли ж рефері підняв руку українцю, весь зал свистів, і Кличко вирішив подякувати уболівальникам за підтримку, але ще більш був заглушений улюканнями. Далі виручив українця його опонент Повєткін, який взяв мікрофон і сказав, що буде більше тренуватися і переможе укранця, а потім додав: "Володя сьогодні був сильнішим".

Для Володимира Кличка ця перемога стала 61-ю при трьох поразках.

Коментарі ()