Головне

Вихрист: Спаринги з Кличком дали мені все

26.06.2017 20:53 6316 0
Вихрист: Спаринги з Кличком дали мені все

З недавніх пір ім'я Віктора Вихриста на устах у багатьох уболівальників не тільки в Україні, але і в Європі. На чемпіонаті Європи, який приймав Харків, 25-річний важкоатлет (вагова категорія - понад 91 кг) з Кременчука став одним з трьох наших золотих медалістів.

Багатьом уболівальникам Віктор, до слова, зовні нагадує Володимира Кличка. Так він і сам не приховує, що прагне бути схожим на свого кумира дитинства, в тренувальному таборі якого нещодавно побував в якості спаринг-партнера.

- Вікторе, вітаємо з перемогою! Розкажіть, як це - прокинутися чемпіоном Європи?

- Я до сих пір не можу повірити. Немає слів! Це чудово. Ще не усвідомив, що я чемпіон Європи. Всі вітають, але я поки навіть відсвяткувати не встиг.

- Розкажіть, чиї привітання - найзначніші і цінні для Вас?

- Природно, батьки привітали, друзі, близькі. Звичайно, дуже важливі привітання від мого особистого тренера. Він подякував за бої, сказав, що я провів їх гідно.І, безумовно, дуже важливе привітання для мене - від Володимира Кличка. Він мені написав, що дивився бій в прямому ефірі, вболівав. Це класно! Я був приємно здивований

- Як ставитеся до того, що вашу перемогу над Фрезером Кларком називають своєрідним реваншем за поразку Кличка від Джошуа? Адже ви були спаринг-партнером Володимира, а він - Ентоні ...

- Думаю, не варто це називати реваншем. Джошуа - це Джошуа, а Кларк - це Кларк. Це інша історія.

- Але від порівняння з Кличком вам все одно нікуди не дітися. У соцмережах і на різних форумах уболівальників вас прямо так і називають - "молодий Володимир Кличко". Самі як вважаєте, ваша техніка, манера ведення бою схожі?

- Так, в чомусь ми, безумовно, схожі, тому що Володимир - той боксер, на якого я завжди рівнявся і продовжую рівнятися. Але, думаю, до Кличка мені ще дуже і дуже далеко. Але я намагаюся максимально виконувати всі завдання, які переді мною стоять.

У фіналі турніру 2017 року у Харкові українець у фіналі не залишив шансів Фрезеру Едварду Кларку з Англії

- Наскільки для вас були корисні спаринги з Володимиром? Зрозуміло, що професійний бокс і аматорський - це різні речі, але що ви підкреслили для себе?

- Вони дали мені все, чесно скажу! Починаючи від психологічного стану. Одне усвідомлення того, що я спарингую з найсильнішим боксером планети, вже дуже надихає. Ну і фізично, природно. З Кличком кожну секунду потрібно бути напоготові. Не дай бог трохи зазівався - можна пропустити дуже важкий удар. У плані техніки багато взяв. Володимир давав мені багато корисних порад. І говорив, що найголовніше в боксі - це бажання.

- Тепер ви - чемпіон Європи. Які наступні цілі та завдання?

- Глобальна мета - стати абсолютним чемпіоном світу серед професіоналів. Ну а найближча мета - чемпіонат світу, де буду ставити для себе максимальну планку, хочу виграти золото. Сподіваюся, з божою поміччю все вийде.

- Уже думали про те, коли, власне, перейдете в професіонали?

- Звичайно, кожен любитель про це замислюється. Але точної відповіді на це питання у мене поки немає. Будемо дивитися після чемпіонату світу. Звичайно ж, є мета потрапити на Олімпійськи ігри, це було б взагалі здорово. Але поки не загадую далеко вперед.

- Як вважаєте, чи потрібно Володимиру виходити на реванш проти Джошуа. Може, він уже покликав вас до себе в тренувальний табір для підготовки до другого бою?

- Ні, поки що мене не запрошував. Важко відповісти на це питання. Рішення, звичайно ж, повинен прийняти Володимир. Звичайно, якщо міркувати як фанат Володимира (а ця людина для мене завжди була прикладом для наслідування), звичайно, мені б хотілося побачити цей бій. Але, як воно буде, - все залежить від самого Володимира.

За матеріалами kp.ua

Коментарі ()