Головне

Ломаченко - Рігондо: анонс суперпоєдинку, прогноз, де дивитися бій

09.12.2017 12:55 8464 0
Ломаченко - Рігондо: анонс суперпоєдинку, прогноз, де дивитися бій

Уранці 10 грудня українець Василь Ломаченко зустрінеться із кубинцем Гільєрмо Рігондо у поєдинку за чемпіонський титул WBO у другій напівлегкій вазі (до 59 кг).

37-річний кубинський боксер заради зустрічі із 29-річним українцем піднявся одразу на дві категорії (зі 122 до 130 фунтів) та, судячи з усього, втратить свій чемпіонський пояс WBA.

Двобій Ломаченка та Рігондо буде історичним: вперше на професіональному рингу відбудеться зустріч дворазових олімпійських чемпіонів.

Українець вигравав золото Ігор у 2008 та 2012 роках (відповідно у категорії до 57 та до 60 кг), а кубинець тріумфував ще тоді, коли його нинішній суперник у далекому Білгород-Дністровському щосили тренувався у тісних спортзалах, щоб зовсім скоро розпочати свій зірковий шлях у великий спорт – на Олімпіаді у 2000 та 2004 роках. Рігондо вигравав олімпійський турнір боксерів у категорії до 54 кг.

Бій за звання чемпіона світу за версією WBO

Друга напівлегка вага (до 59 кг)

10 грудня, 06:00

Василь Ломаченко - Гільєрмо Рігондо

Трансляція на телеканалі Інтер 

Розклади перед боєм

Поєдинку, який відбудеться у Нью-Йорку передувала довга історія: боксери мали зустрітися ще у 2016 році, проте тоді все обмежилося тим, що боксери обмінялися "теплими" висловами у мережі: спочатку Рігондо викликав на бій українця, заявивши, що щонайменше "порве" його, потім Ломаченко назвав Ріго базікалом та тим, хто не може відповісти за свої слова, адже врешті решт той не захотів битися з українцем через фінансові питання.

Але через рік, коли Ломаченко здобув ще кілька блискучих перемог, а ті, хто б міг стати його наступним суперником (у тому числі і щоб спробувати об’єднати титули), принишкли, не бажаючи повторити долю попередніх супротивників Василя, промоутери таки домовилися про супербій.  

 

Василь Ломаченко до зустрічі із Рігондо провів на профірингу 10 поєдинків, здобувши у них 9 перемог. Як відомо, єдиної поразки українець зазнав у другому матчі – за очками він програв мексиканцю Орландо Салідо, який для перемоги застосував майже усі заборонені у боксі брудні прийоми. Але, маючи багатий досвід, зробив це майстерно – так, щоб ці дії не вплинули на фінальний результат.

Втім, поразка надала Ломаченку ще більше наснаги. Тренування майже на космічному рівні, дієта, правильний промоушен, щасливе сімейне життя, - все це зробило з українця справжню машину для здобування перемог. Спочатку він не залишив шансів Гері Расселу, здобувши свій перший титул (WBO у першій напівлегкій вазі), потім, провівши три захисти, Лом перейшов в іншу вагову категорію. Одразу ж українець завоював ще один титул у своїй кар’єрі – WBO у другій напівлегкій вазі. І після чотирьох ефектних захистів поясу він прийшов до поєдинку з Рігондо.

Василь не може стояти на місці, тому він завжди ставить перед собою високі завдання. І от одразу після бою з кубинцем, незалежно від його результату, Ломаченко переходить у легку вагу (до 61,2 кг). А це вже дасть йому нові перспективи.   

Рігондо, як і сотні кубинських боксерів, повторив стандартний для майстрів шкіряної рукавички шлях: втеча з Острова "свободи" до США, де вже давно знають, що робити з такими спортсменами. Успіх Ріго було забезпечено, адже у  боксерському середовищі Північної Америки цінуються титули, що були здобуті на аматорському рингу. Тим більше, коли мова йде про два олімпійських золота.

Важке тоталітарне минуле Рігондо, до речі, відобразилося у перед матчевих розкладах: так, кубинець у соцмережах відзначився публікацією, в якій згадав, як у дитинстві його "перегодували" совєцькими мультфільмами. Так от, Ріго заявив, що Ломаченко (незважаючи, що той пожив у Совєцькому союзі усього два роки) має відповідати за кожен із мультиків, які побачив кубинець. Ломаченко відповів доволі оригінально, надягнувши на голову маску з вухами, схожими на Мікі-Мауса, але при цьому розповівши, що 9 грудня відбудеться прем’єра мультфільму "Повернення Чєбурашкі".

Більшість різких та зухвалих заяв перед боєм йшло, звісно, з табору кубинця. Воно й зрозуміло, адже Рігондо вже давно не проводив яскравих боїв і про нього вже почали забувати. Тим більше, у його віці мало кому вдавалося протриматись на вершині світового боксу. Наприклад, Ріго говорив, що він перший по-справжньому сильний суперник для Хайтека. А всі ті, з ким той бився, були "мертві".

Крім цього кубинець та його тренер Педро Діас постійно, наче виправдовуючись, згадували про астрометричну перевагу Ломаченка. Тут вони були категоричними: вищий зріст та більша вага ніяк не допоможе українцю. Діас пішов далі, заявивши, що його підопічному звісно бракує такого проумошену, як Ломаченку, але при цьому Ріго набагато кращий боксер. Все це мало завершитися якимось "брудним" висловом самого Гільєрмо. І він не підвів, пообіцявши "вибити усе лайно" із свого опонента.

Прикметно, що коли боксери вперше в історії зустрілися у битві поглядів, саме кубинець перший відвів очі від українця. А згодом Ломаченко в інтерв’ю розповів, що Ріго весь час дивився йому у підборіддя, а не в очі.

Прогноз на бій

Букмекери вважають, що Ломаченко переможе Рігондо. Звісно у боксі може трапитися будь-що, достатньо згадати несподівану поразку Володимира Кличка від Тайсона Ф’юрі.

Але тут ситуація дещо інша: Рігондо у свої 37 хоч і виглядає блискуче, як справжній атлет, але Ломаченко вже увійшов у період розквіту і напевно матиме перевагу у фізичній готовності. І хоча Ріго має у своєму арсеналі достатньо ефектний захист та хорошу техніку (а саме цим традиційно сильна кубинська школа боксу), він навряд чи встоїть під методичними та постійними обстрілами українця. Тому, цілком ймовірно, що відправити Рігондо у класичний нокаут Ломаченку не вдасться. Але те, що кубинець може відмовитися виходити на якийсь з раундів, ймовірніше. Саме так завершувалися три останніх поєдинка Ломаченка – технічним нокаутом для його суперників.

Коментарі ()