Українська правда

Головний тренер збірної України: Усик не сам приймав рішення погоджуватися на бій з Гассіевим у Москві

Сергей Шемшученко — 14 липня 2018, 12:25
Усик-Гассієв

Головний тренер збірної України Дмитро Сосновський не бачить в бою Усик - Гассієв явного фаворита.

Про це розповів сам фахівець.

"Рішення Олександра погодитися на бій саме в Москві? Він же не сам приймає рішення - там є команда. Вона думала про це. Моя думка спочатку було такою - бій повинен проходити на нейтральній території. Навіть якби бився не українець і росіянином, а два інші боксери. Я б міг щось коментувати, якби Усик був у мене в команді, як в 2012-му. Тоді я б міг щось робити і говорити. А так - це не дуже коректно робити. Однак я б був проти. Але не знаю, міг би вплинути на щось. Там же є багато факторів. Зараз читаєш, люди ображають, погані слова пишуть, але це неправильно. Усик - спортсмен, солдат і воїн. Його справа виходити в ринг і боксувати", - говорить екс-тренер Усика.

"Судді? Наш вид спорту не є об'єктивним. Судді - живі люди. Як вони будуть себе вести, не знаю. Сані треба бути добре готовим і боксувати. Ворожити на кавовій гущі важко. До бою ще тиждень, а ми будемо аналізувати роботу суддів. Це можна зробити вже після бою - по факту.

Хто фаворит? Вони два чемпіона, у яких все порівну. Які плюси є в Усика, якісь - у Гассієва. Навіть не говоримо про те, що бій на території росіянина. Кажу виключно про техніку і тактику. Я б не виділяв фаворита, у кожного є шанси. Не думаю, що хтось із них є фаворитом. Показовий бій для мене - з Гловацьким, хоч він і слабкіше Гассієва. Тоді Саня все дуже здорово зробив. Якщо йому вдасться нав'язати це Гассієву, то в Мурата тоді не буде шансів виграти", - зазнчив тренер.

"Якщо Сані не вдасться, то бій буде складним. Якщо він включить весь свій Форсаж, то переможе. Я говорив і говорю: Саня - дуже талановитий боксер. Але я не перебуваю в його таборі і не дуже розбираюся в системі підготовки професійного боксера. Самі розумієте, аматорський і професійний бокс об'єднує тільки слово "бокс". Все інше - по-іншому. Буду вболівати і, дай бог, йому перемогти. Щоб 5 поясів приїхали в Україну", - наводить слова Сосновського Tribuna..

Нагадуємо, що промоутер Усика не задоволений організацією бою.

Крім того, дану інформацію підтвердив і гендиректор K2 Promotions.