Головне

Усик - Гассієв: анонс та прогноз на бій за Кубок Мохаммеда Алі

21.07.2018 22:00 14381 6
Усик - Гассієв: анонс та прогноз на бій за Кубок Мохаммеда Алі

До найбільш резонансної боксерської події 2018 року, за титул абсолютного чемпіона світу у важкій вазі залишилися лічені години. Олександр Усик проти Мурата Гуссієва. Україна проти Росії. Обидва боксери напередодні поєдинку не скупилися на компліменти один одному та поводили себе, незвично для боксерського середовища, коректно. У фінальному поєдинку World Boxing Super Series (WBSS) зійдуться без сумніву найкращі боксери важкої ваги. Обидва боксери володіють двома поясами, але сьогодні лише один з них прибере до свої рук усі чотирі найпрестижніші пояси професійного боксу. Із суто боксерської точку зору фаворитом звісно являється українець, і будь цей бій у легшій ваговій категорії, то сумніватися в перемозі Усика навіть не приходилося б. Проте, це важка вага (90,7 кг) і тут долю поєдинку може вирішити один удар. То ж що ми маємо. Росіянин молодший за Усика на 6 років, має приголомшений нокаутуючий удар та, що найголовніше виступатиме на своїй Батьківщині. Хоча, зважаючи на молодість Гассієва власні вболівальники можуть навіть зашкодити за певних обставин.Українець же має блискучу любительську кар'єру, в якій зібрав усі можливі титули, феноменальну швидкість та віртуозну роботу ніг. Які вище вказані якості боксерів виявляться сьогодні більш дієвими дізнаємося вже зовсім скоро. 

Напередодні поєдинку більшість спеціалістів сходилися в одному - шанси Гассієва на перемогу лише в нокаутуючому ударі. За всіма ж іншими характеристиками боксерів Усик має доволі відчутну перевагу і напевно, перемогти за очками шанси росіянина рівні майже нулю.Слід також згадати, що в півфінальному поєдинку проти Брієдіса українець дуже багато пропускав, чого він не зможе дозволити сьогодні, інакше може опинитися у важкому нокауті.

Що стосується прогнозу букмекерів то тут також є досить цікаві факти. Одразу після півфінальних поєдинків, очевидним фаворитом вважався українець, на перемогу, якого спеціалісти пропонували коефіцієнт близько 1,4. Але ближче до бою дивний дизбаланс створили російські букмекерські контори, які різко почали пропонувати Гассієва, як фаворита, хоча світові та європейські фахівці продовжували вважати фаворитом Усика.

Наразі, ж закордонні та російські контори зійшлися на думці, що фаворитом фінального бою Усик - Гассієв є росіянин. Коефіцієнт на його перемогу - 1,8, перемогу ж українця оцінюють коефіцієнтом 2,1.

Раніше Чемпіон згадував переможний танок Усика у Лондоні-2012.

Прогноз Чемпіона: перемога Гассієва нокаутом до 9-го раунда.

Олександр Усик - Мурат Гассієв

World Boxing Super Series (WBSS)

Фінал, 21 липня. 23:00 

СК Олімпійський, Москва

Рефері: Селестіно Руїс

Бокові судді: Робін Тейлор від IBF, Мауро Ді Фіоре від WBC і Філіпа Вербці від WBA

Четвертий рефері: Йорг Мілка від WBO

Коментарі ()